Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

BOŽIČNI KONCERT JUROVSKEGA OKTETA

»Emanuel - Bog z nami je praznik novega Življenja.
To je znamenje, da Bog še ni obupal nad človekom.
Nasprotno, ko je bila noč najtemnejša in človeška beda največja,
se je zgodilo.«
 
V torek, 26.12. 2017, na praznik sv. Štefana in na dan slovenske samostojnosti in enotnosti, je Jurovski oktet priredil  že tradicionalni božični koncert. Z božično pesmijo ter mislimi o pričakovanju prihoda novega življenja  smo obudili spomin na dogodek pred več kot dva tisoč leti, ko se je daleč od zunanjega blišča in vrveža, v najhujši revščini - v hlevu,  rodilo Življenje.
 
Da bi v naši župniji praznovali tako, da bi bil  božič osrečujoč praznik, smo se zbrali na že 8. božičnem koncertu Jurovskega okteta, ki so ga s svojim petjem obogatile pevke  ljudskih pesmi društva upokojencev  Lenart pod vodstvom Milke Cartl in mlada domača organistinja Jasmina Zorjan, ki je na orglah izvajala variacije na Sveto noč skladatelja Josefa Latzelsbergerja. Obiskovalce koncerta ter vse nastopajoče je pozdravil tudi dekan in domači župnik Janko Görgner. 
 
Ob poslušanju nežnih melodij božičnih pesmi smo spoznali, da je drobceno dete, ki ga je revna mati povila v skrivnem hlevu luč, ki nas greje v hladni zimski noči in nam osvetljuje pot skozi mračen gozd, da se ne spotikamo ob skalah. Preprosta božična zgodba nas je ponovno opomnila, da za srečo ne potrebujemo velikih besed in obilja, samo ljubezen moramo vsak trenutek nositi v sebi.
 
Koncert smo sklenili s pesmijo, brez katere si ne moremo predstavljati svetonočnega slavja. Zapeli smo jo vsi skupaj, pevci Jurovskega okteta, naše pevske gostje ter vsi obiskovalci koncerta ob orgelski spremljavi naše Jasmine, da je  tišina,  o kateri pesem govori, prevzela  in napolnila naša srca. Prav iz vseh grl je zadonelo: »Sveta noč, blažena noč«. 
 
Po končanem koncertu smo se zbrali na trgu pred cerkvijo, kjer smo si segli v roke  ob kozarčku kuhanega ter se ob  prijetnem klepetu posladkali z domačimi dobrotami. 
 
Zapisala: Vida Ornik
 
 Exp 9699Exp 9707Exp 9722Exp 9754Exp 9770Exp 9796Exp 9809Exp 9840Exp 9849         
Foto: Maksimiljan Krautič 
 

thumb Telovadnica na prostem2

plakatA3 Ozivitev trskega jedra ESRR

Vreme

Lokalnevolitve2018

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih