Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

PREŠERNOV DAN - SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK JE BIL OBELEŽEN S PROSLAVO NA PREDVEČER PRAZNIKA

V torek, 7. februarja 2017 ob 18. uri, je bila v kulturnem domu v Jurovskem Dolu, proslava ob slovenskem kulturnem prazniku v organizaciji Kulturnega društva Ivan Cankar.

V kulturnem programu so sodelovali:
- učenci Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol z deklamacijami Prešernovih
  pesmi, mladinskim  pevskim zborom   in  folklorno  skupino  Šleka pac,
- kitaristki Tijana Škrlec in Živa Jemenšek, učenki Konservatorija za glasbo in balet
  Maribor, Podružnična šola Lenart,
- Andreja Plemenič, z branjem Prešernovih in Kuntnerjevih pesmi in
- Jurovski oktet.

Slavnostni govornik je bil Tone Kuntner, slovenski pesnik, gledališki igralec, po rodu iz Trat  pri Zg. Velki. Za svoje umetniško delo v literaturi in gledališču je prejel nekaj nagrad, med njimi nagrado Prešernova sklada, Severjevo in Borštnikovo nagrado. V  govoru, ki ga je naslovil  »O slovenski domovini s Prešernom«, je citiral  Prešernove misli in recitiral njegove pesmi. Zelo čustveno je govoril  o naši domovini,  ljubezni, zvestobi in ponosu, do nje. Svoj nagovor je zaključil z recitacijo svoje pesmi Molitev za spravo.

Na prireditvi so bila podeljena priznanja kulturnega društva za dolgoletno ustvarjanje na področju ljubiteljske kulturne  dejavnosti Cilki Neuvirt in Suzani Najdenik. Ob tem se je predsednik društva zahvalil vsem članom, ki so v preteklem letu soustvarjali kulturni mozaik kraja. Poudaril je, da so s svojimi nastopi na revijah in srečanjih, ki jih organizira Javni sklad R Slovenije za kulturne dejavnosti, dosegali odlične ocene, ter na prireditvah po Sloveniji in v tujini, promovirali slovensko kulturo, slovensko kulturno dediščino ter s tem tudi Občino Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

Župan Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah Peter Škrlec je čestital  prejemnikom priznanj  kulturnega društva in se zahvalil vsem ljubiteljskim  kulturnim ustvarjalcem v občini, ki skrbijo za izvajanje kvalitetnih kulturnih prireditev v kraju.
 

Po prireditvi je bila v avli Fredija Neuvirta otvoritev skupne razstave   članov likovne skupine KD Ivan Cankar  Jurovski Dol.


                                                                                        Miroslav Breznik, 
                                                                                        predsednik društva

 

Cilka in Suzana - s priznanjiCilka - 1Cilka Neuvirt in Suzana NajdenikCilka Suazana Vida MAndreja Plemenič - 1godca Gašper in NatanJurovski oktet - 1kuntnerkuntner - 1Kuntner 3Lara ČrnčecOFS Šleka pacpevski zbor OŠpevski zbor OŠ - 2PEVSKI ZBOR oš - 1SuzanaSuzana in Cilka  v avliTijana Škrlec in Živa JemenšekTone Kuntner - 2Vida OrnikŽ.Ž.R.K. in BŽupanžupan župnik ravnateljKuntner

thumb Telovadnica na prostem2

plakatA3 Ozivitev trskega jedra ESRR

Vreme

Lokalnevolitve2018

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih