Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

ROŽNATE PLETENINE TUDI V JUROVSKEM DOLU

Rožnati oktober je mesec osveščanja o raku dojk. Združenje Europa Donna Slovenija že tradicionalno pripravlja številne aktivnosti, s katerimi osvešča slovensko javnost o tej bolezni. Ena izmed mnogih aktivnosti so rožnate pletenine, s katerimi bodo že tretje leto v oktobru ovili drevesa v parkih in mimoidoče tudi na ta način opozorili na pomen zdravega načina življenja kot preventive, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja raka dojk. 
 
Z rožnatimi pleteninami povezujejo osveščanje z ustvarjalnostjo ter povezovanjem številnih članic Europe Donne, različnih organizacij ter ustvarjalnih posameznikov, ki skupaj povezujejo ˝rožnate niti za zdravje˝, iz več kot šestdesetih občin po Sloveniji. V letošnjo akcijo ovijanja dreves je vključenih več kot 60 krajev po Sloveniji. Ustvarjalnost neposredno povezujejo s skrbjo zase in svoje zdravje ter spodbujajo  medgeneracijsko in medsektorsko sodelovanje.
 
Namen tovrstnih aktivnosti je spodbuditi ustvarjalnost žensk. S kvačkanjem in pletenjem razvijamo fino motoriko rok, mišljenje, ročne spretnosti, vztrajnost, razumevanje in upoštevanje navodil. Vse te lastnosti so potrebne tudi za uspešno soočanje z boleznijo. Spodbujamo druženje, ki je še kako pomembno za kakovostno življenje. Zdravim, bolnim in ozdravljenim ženskam ustvarjalni proces prinaša sprostitev, osebno zadovoljstvo, krepi samozavest in odganja negativne misli. S projektom pa spodbujajo tudi medgeneracijsko in medsektorsko sodelovanje, saj vključujejo rokodelska društva, domove za upokojence, ljudske univerze, občine, različna društva in nevladne organizacije, bolnice z rakom in njihove svojce ter posameznike v skupni cilj osveščanje o raku dojk. 
 
Akciji ovijanja dreves z rožnatimi pleteninami se je v skrbi za zdravje občank in občanov pridružila tudi Občina Sv. Jurij v Slov. goricah, ki je skupaj s članicami Društva upokojencev Sv. Jurij v Slov. goricah, Občinske organizacije Rdečega križa Sv. Jurij v Slov. goricah in Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. goricah v ponedeljek, 02.10.2017, na trgu v Jurovskem Dolu v rožnate pletenine ovila dve drevesi. Ovijanja dreves se je udeležil tudi župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Peter Škrlec, ki je vse prisotne nagovoril in poudaril pomembnost osveščanja o bolezni ter opozarjanja na preventivo in zdrav način življenja. 
 
DSCN7564DSCN7567DSCN7571DSCN7574DSCN7578DSCN7581DSCN7587DSCN7593DSCN7596DSCN7601DSCN7604DSCN7605
 
 
______________________________________________________________
Dodatne informacije: 
Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk 
telefon 01 231 21 01

elektronska pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 
spletno mesto www.europadonna.si

Vreme

Lokalnevolitve2018

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih