Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

OBČANKA MARIJA FANEDL PREJEMNICA PLAKETE DRŽAVNEGA SVETA RS

Marija Fanedl iz Zg. Partinja, je med nagrajenci  Državnega sveta RS za leto 2017. Po prijavi kandidatke za to častno državno priznanje, izvedeno na predlog Župnijske  in  Nadškofijske Karitas Maribor,  je na praznični dan prostovoljcev, torek, 05.12.2017  v Ljubljani, v dvorani Državnega sveta, osebno  prejela plaketo Državnega sveta RS za  dolgoletno prizadevno  prostovoljno humanitarno delo. 
 
Med 35 prijavljenimi kandidati iz vse Slovenije, je komisija izbrala 14 nagrajencev, med  njimi  našo občanko Marijo Fanedl. 
 
Na podelitev državnega priznanja so nagrajenko spremljali  soprog Ivan,  predsednica in člani župnijske  Karitas, dekan g. Janko Goegner , župan Peter Škrlec  in  prijatelji. Bili  smo  prisotni na veličastni prireditvi v dvorani Državnega sveta, kjer sta nas ob prihodu pričakala državni svetnik Branko Šumenjak in poslanec Državnega zbora, Franci Breznik.  
 
Po koncu  prireditve  je bila v avli Državnega sveta pogostitev nagrajencev in udeležencev dogodka.  Vsi prisotni pa so se lahko posladkali tudi z Jurjevim vinom 2017, ki sta ga v znak spoštovanja do naše nagrajenke in z namenom promocije naše občine in kraja, donirala Občina Sv. Jurij v Slov. goricah in Vinogradništvo Križovnik.
 
Po prireditvi smo si ob vodstvu  poslanca Francija Breznika ogledali slovenski parlament. Obisk in ogled hiše slovenske demokracije smo zaključili s skupnim kosilom. 
 
Mariji (Marici) Fanedl iskreno čestitamo za visoko državno priznanje!
 
FANEDL1 FANEDL
 
Kratka obrazložitev: 
S svojim 18. letom je  Marica postala članica Rdečega križa, od leta 1981 pa vse do leta 1995 je bila  predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Sv. Jurij in jo uspešno vodila.
 
Leta 2000 je bila ustanoviteljica in nato 14 let predsednica  Župnijske Karitas Sv. Jurij. V vseh teh letih je zavzeto in odgovorno predsedovala in vsako leto organizirala dobrodelni koncert, srečelov in druge humanitarne dogodke. Izkupiček  je bil vedno namenjen posebej potrebnim pomoči (plačilo šole v naravi, plačila šolskih kosil, finančna pomoč družinam z invalidnimi otroci, pomoč družini po požaru,,..). Dosledno je skrbela za prejemanje živil, preko Nadškofijske Karitas Maribor, ki so se nato razdelila socialno ogroženim družinam in posameznikom v stiski.
 
Ob navedenem, je Marija v preteklosti sodelovala tudi še v raznih društvih: v Zvezi prijateljev mladine Maribor, Dramski sekciji Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol, Društvu kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. goricah, Turističnem društvu Dediščina in še kje. V letu 2014 je bila tudi prejemnica Jurjevega zlatnika, najvišjega priznanja, ki ga podeljuje Občina Sv. Jurij v Slov. goricah. 
 
 
Zapisala: Hermina Križovnik
 

Vreme

Lokalnevolitve2018

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih