Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

ODRASLA FS JUROVČAN JE GOSTOVALA V SOSEDNJI HRVAŠKI

Odrasla folklorna skupina Jurovčan, Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol  je 29. septembra 2018 nastopila na folklornem festivalu »STRMEČKA JESEN«, ki ga je organiziralo Kulturno umetniško društvo »STRMEC« iz Strmca, Sveta Nedelja pri Zagrebu. Nastopile so otroške in odrasle folklorne skupine iz Hrvaške.

Jurovčani smo se predstavili z odrsko postavitvijo »JAKEC IN ČUK« avtoric Cilke Neuvirt in Darinke Kramberger. Šaljiva ljudska pesem Jakec je čuka klal, je uvod v koreografijo Jakec in čuk. Razigrane plesalke si ob petju te ljudske pesmi privoščijo nerodnega Jakca, saj le-ta naleti na veliko presenečenje. Preden se plesalci in plesalke skupaj zavrtijo in zaplešejo, so na preizkušnji še nekateri drugi plesalci. Zaplesali smo štajerske plese: spretnostni ples Miha Tunča polka, zibenšrit, šamarjanka, sotiš, polka, čindara, konjski ples in ples z metlo.

Z odlično izvedenim programom smo navdušili številne obiskovalce in druge nastopajoče folklorne skupine.   Stkana so bila  nova folklorna prijateljstva. Prejeli smo več povabil, za nastope v naslednjem letu, na folklornih prireditvah na Hrvaškem.

Organizatorji so nas zelo  lepo sprejeli. Uživali smo v sproščenem, veselem in domačem vzdušju ter odlični organizaciji prireditve v celoti.

Zapisal: Miroslav Breznik, organizacijski vodja folklorne skupine in  predsednik društva.

DSC 0001DSC 0002DSC 0007DSC 0008

thumb Telovadnica na prostem2

esrr

thumb ozivitev trskega jedra

Vreme

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih