Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

»ZAŠPILAJ IN ZAKRIKAJ PO DOMAČE«

V nedeljo, 26. januarja 2020 smo v kulturnem domu v Jurovskem Dolu, organizirali že tretjo zabavno prireditev "Zašpilaj in zakrikaj po domače". Prireditev  je vodila Amadeja Lavrenčič, plesalka FS Jurovčan, ki je pri tem obiskovalcem predstavila tudi zanimivo izročilo o tradiciji krikanja ali juckanja, ki je praviloma povezano z veseljem, bodisi ob vasovanju, porokah itn.
 
Program domače glasbe, pesmi, krikanja in humorja, so pripravili Ansambel Zadetek, Veseli Jurovčani, Srčni muzikanti, Ansambel Norost, Razigrani fantje, godci mladinske in odrasle Folklorne skupine Jurovčan, harmonikarji Matic Družovič, Anej Pavalec, Filip in Patrik Brumen, Kozjanski lumpi, Dejan Arcet z glasbenimi prijatelji, Waldhütter & sin trio in ljudske pevke Pušeljc iz Gornjega grada. 
 
Krikarji - juckarji Marko Šebart, Ivan Črnčec (Finštrov Hanek), Božo Harc, Jasmina Dreier, Uroš Dreier in Milan Roj, so s svojimi vložki tudi letos popestrili prireditev. Z njimi pa je veselo zakrikala tudi publika.
 
Zbrane prostovoljne prispevke bomo namenili za opremo naših folklornih skupin in druge dejavnosti društva.
 
Po prireditvi smo vsem obiskovalcev prireditve, bilo jih je preko 250, gostoljubno ponudili, "jüžno - krüh z zablom, lűk in küklo", pa tudi dobre vinske kapljice ni manjkalo. Vse navedeno so nam prispevali naši zvesti donatorji, za kar se jim iz srca zahvaljujem. Veselo druženje muzikantov, krikarjev in obiskovalcev, je trajalo do poznega večera. Vsi so odhajali domov zadovoljni in nasmejani, s čemer je bil dosežen tudi eden izmed pomembnih naših ciljev.

Miroslav Breznik, predsednik kulturnega društva in organizacijski vodja FS Jurovčan.
 
1 SKUPINSKAAmadejaAnejBetkaBrumenDejanDejan in prijateljigodci fs in amadejagodci FS JurovčanHanek in BetkajuskarjiKozjanski lumpi kompletMartin in BarbaraMaticMatic inMitjaNIkanorostoder in dvoranaPušeljc kompletRazigrani kompletSlavko min Amadejasrce iz lectaSrčni kompletSrčni muzikantiUroš in Jasminaveseli jurovčaniWaldhuterzadetekžupnik in juckarji
 

thumb Telovadnica na prostem2

esrr

thumb ozivitev trskega jedra

Vreme

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih