Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

OBISK NADŠKOFA MSGR. ALOJZIJA CVIKLA V ŽUPNIJI SV. JURIJ IN NA OBČINI SV. JURIJ

Leto 2020 je leto vizitacij za Slovenje-goriški nad-dekanat, ki tvori dekanijo Lenart in dekanijo Jarenina.  Nadškof msgr. Alojzij Cvikl je vizitacije začel pri Lenarškem dekanu in župniku pri Sv. Juriju v Slovenskih Goricah, dr. Janku Görgnerju.

V sredo 5. Februarja so se pri Sv. Juriju zbrali vsi duhovniki Slovenje-goriškega nad-dekanata na skupni konferenci, katero sta vodila nadškof in nad-dekan Anton Fras. Zbranim duhovnikom je nadškof predstavil pomen vizitacije, ki ni namenjena samo kontroli ampak naj bo tudi pomoč posameznemu župniku pri pastoralnem in upravnem delovanju v župniji.

Po končani nad-dekanijski konferenci je nadškof začel z vizitacijo v župniji Sv. Jurija v Slovenskih Goricah. Najprej je opravil pogovor z župnikom in dekanom Dr. Jankom Görgnerjem. Nato pa se je odpravil na obisk občine Sv. Jurij, oziroma je obiskal Jurovškega župana Petra Škrleca.

V pogovoru sta nadškof in župan poudarila pomen dobrega sodelovanja župnije in občine. Župan je nadškofu tudi predstavil občino Sv. Jurij in projekte, ki jih je občina v zadnjih letih uresničila.

Po končanem obisku župana se je nadškof srečal v župnišču z katehistinjo prof. Bredo Senekovič. Nato pa še s člani Župnijske Karitas Sv. Jurij v Slovenskih Goricah ter Župnijskim svetom in ključarji.

Nadškofov tajnik pa se je srečal z mladino.

Drugi dan vizitacije se je nadškof srečal še z ravnateljico osnovne šole, Jožefa Hudalesa, prof. Vesno Breznik in obiskal podjetje Vita Špindler in Podjetje Kondrad Darinke in Zvonka s.p., kjer se je seznanil z strojno izdelavo našitkov. 

V župniji je nadškof tudi pregledal poslovanje župnije in ugotovil, da je poslovanje v skladu s smernicami in pravili, ki so določene za poslovanje župnije.
 
Vizitacijo pri Sv. Juriju v Slovenskih Goricah je nadškof zaključil 6. 2. 2020 s kosilom.
 
Zapisal: Dekan dr. Janko Görgner
 
DSCN9506DSCN9510

thumb Telovadnica na prostem2

esrr

thumb ozivitev trskega jedra

Vreme

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih