Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

JOŽEFU ŠINKU V SPOMIN 1943 - 2020

V maju je prenehalo biti plemenito srce Jožefa Šinka, dobrosrčnega človeka, odličnega prijatelja in poštenjaka, ki smo ga zelo spoštovali.
 
Jožef se je rodil 1943 leta v kraju Serdica na Goričkem. Njegovo otroštvo je zaznamovala 2. svetovna vojna, saj je zaradi težkih razmer živel pri starih starših. Osnovno šolo je obiskoval v Serdici in Rogašovcih.

Po zaključeni Železniški industrijski šoli v Mariboru se je leta 1961 zaposlil v sekciji za vleko vlakov Maribor. Končal je tudi delovodsko šolo. V času dela pri Jugoslovanskih in kasneje Slovenskih železnicah, je bil član ekipe intervencijskega vlaka, kot delovodja pa je ostal zvest železnici vse do svoje upokojitve. Svoj prosti čas je preživljal zelo aktivno, saj je bil prostovoljni gasilec, sekretar zveze komunistov, 15 let tehnični vodja Železničarskega boksarskega kluba Maribor, rekreativni in tekmovalni balinar Železničarskega balinarskega kluba Maribor in kasneje tudi Balinarskega kluba Benedikt.
 
Leta 1997 se je preselil v hišo v Zgornjem Partinju. V novem okolju je kot upokojenec nadaljeval s svojimi številnimi aktivnostmi. Več let je, kot predsednik društva, uspešno vodil Društvo upokojencev Sv. Jurij v Slovenskih goricah. V društvo je prenesel svoje bogate izkušnje, ki jih je imel s področja delovanja društev in vodenja zahtevnih delovnih funkcij. S svojim pozitivnim, enakim in spoštljivim odnosom do vseh članov društva, predvsem pa z lastnim vzorom, pripadnostjo in delavnostjo, si je hitro pridobil zaupanje članov društva. Z velikim veseljem in odgovornostjo, je organiziral izlete in družabna srečanja članov društva. Upokojence je rad popeljal tudi v njegovo rodno Goričko, kjer se je srečeval s svojimi prijatelji iz otroštva.
Z referentom za šport in vodji posameznih ekip je organiziral različna športna tekmovanja in srečanja. Tekmoval je v šahu, streljanju z zračno puško, balinanju, kartanju itn. Funkcijo predsednika in druge aktivnosti, je opravljal vse do takrat, ko je bolezen že hudo posegla v njegovo življenje. S svojo soprogo je bil redni udeleženec vseh prireditev v kraju, ne glede na to, kdo je bil organizator.

Za svoje prizadevno ljubiteljsko delo je prejel številna priznanja med drugim tudi Priznanje Zveze društev upokojencev Slovenskih goric, Priznanje Zgornjepodravske pokrajinske zveze društev upokojencev Maribor, Priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev in Priznanje Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah. Spoštovali smo ga kot prijatelja, tovariša in gospoda.
 
Pogrešamo te. Kjerkoli nas že spremljaš, hvala ti za vse trenutke, ki smo jih preživeli skupaj.
 
Miroslav  Breznik
 
20200608 145553

thumb Telovadnica na prostem2

esrr

thumb ozivitev trskega jedra

Vreme

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih