Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

Čebelarsko društvo Sveti Jurij

Naslov: Jurovski Dol 2
            2223 JUROVSKI DOL

Predsednik: Stanislav Senekovič
                   
Tajnik: Metka Senekovič

Blagajnik: Metka SENEKOVIČ

Nadzorni odbor: Ivan LEŠ
                           Ferdo VALENTAN
                           Sandi RECEK

Čebelarsko društvo Sv. Jurij v letu 2009

Kot vsa ostala sosednja društva, smo si tudi mi v naši občini zadali svoje cilje, saj imamo mnogo želja. Nekaj se nam je že tudi uresničilo, kot na primer, da smo imeli medeni zajtrk v vrtcu, kjer smo predstavili otrokom naše delo in proces pridelave medu. Opazili smo navdušenje otrok in upamo, da bo v bodočnosti kateri od teh otrok postal tudi naš naslednik v čebelarstvu, kar je seveda naša velika želja.

Poudariti moramo, da se čebelarji zelo trudimo pri svojem delu in se žal tudi spopadamo s številnimi boleznimi, ki napadajo čebele, ter nam tako povzročajo ogromno škodo. Saj, če se jablana posuši, je treba zasaditi drugo, da lahko potem čebelice letajo od cveta do cveta.

Enako kot ostala društva, smo tudi mi – Čebelarsko društvo Sv. Jurij, posadili lipe ter druge medovite rastline, da bi bilo čim več kvalitetnih cvetov za naše čebele.

Naše čebelarsko društvo ima približno dvajset članov, ki so v glavnem občani Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, nekaj pa jih je tudi iz sosednjih občin.

Želja nas čebelarjev je, da v svoje vrste pridobimo čim več mladih, ki se bodo postopoma vpeljali v naše delo in ga nadaljevali za nami. V ta namen bo na osnovni šoli Jožeta Hudalesa organiziran čebelarski krožek, ki bo mladini približal čebelarstvo. V prihodnjem letu želimo postaviti tudi majhen čebelnjak, ki bo služil za učne namene, ter si nabaviti svoj prapor, simbol nas čebelarjev in seveda celotne naše občine.

Vir: Čebelarsko društvo Sv. Jurij

PB260343 b   PB260345 b  PB260347 b  PB260351 b  PB260352 b

PRENOS:
docVtisi vrtca ob obisku čebelarjev

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih