Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

Kulturno društvo Ivan Cankar

Kulturno društvo Ivan Cankar Jurovski Dol

Jurovski Dol 1
2223 Jurovski Dol

Davčna številka: 90500385 - nismo zavezanec za DDV
Matična številka: 5059135

e-pošto sprejema predsedenik društva: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Predsednik: Miroslav Breznik, Jurovski Dol 108, 2223 Jurovski Dol
                      tel.: 041 414 402,  e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Podpredsednik: Franc Črnčec, Jurovski Dol 84, 2223 Jurovski Dol
                      tel.: 040 556 056, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Folklorna skupina Jurovčan

Kulturno društvo Ivan Cankar Jurovski Dol
Jurovski Dol 1, 2223 Jurovski Dol

ODRASLA FOLKLORNA SKUPINA JUROVČAN

Organizacijski vodja: Miroslav Breznik, tel.: 041 414 402, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Strokovni vodja - mentor: Cilka Neuvirt, tel.: 02 7205 040, 041 752 652
Strokovni vodja - mentor: Darinka Kramberger, tel.: 051 342 357, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

MLADINSKA FOLKLORNA SKUPINA JUROVČAN

Organizacijski vodja: Miroslav Breznik
Strokovni vodja - mentor: Nevenka Gungl, tel.: 031 637 728, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Jurovski oktet

Organizacijski vodja: Franc Črnčec, tel.: 02 7205 041, 040 556 056, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Strokovni vodja - mentor: Franc Divjak, tel.: 041 558 030

Likovna skupina

Organizacijski vodja: Stane Jankovič, tel.: 041 456 964, 041 492 183, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dramska skupina

Organizacijski vodja: Vida Ornik, tel.: 031 253 558, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Po poteh sakralne in profane stavbne kulturne dediščine

Folklorna dejavnost v Jurovskem Dolu

ZA NAMI JE 22. DRUŽINA POJE

V soboto, 9. decembra 2017 ob 18.00 uri,  smo v kulturnem domu v Jurovskem Dolu izvedli 22. tradicionalno prireditvi DRUŽINA POJE.   Na prireditvi so se zbrale domače družine, pa tudi  družine iz različnih krajev Slovenije, ki rade pojejo in igrajo na različne instrumente. 
 
S to prireditvijo si v našem kulturnem društvu prizadevamo ohraniti družinsko glasbeno kulturo v obliki ljudskega petja in s tem prenašati ljudsko petje na mlajše rodove, ali kot radi rečemo »iz roda v rod«. Vodilo naše prireditve je skrb, da slovenska ljudska pesem ne bi nikoli izumrla, ker je njena vrednost za slovenski narod  neprecenljiva.
Na letošnji prireditvi Družina poje je zapelo ali zaigralo 16 družin ali skupin, ki jih vežejo različne družinske vezi. 
Že vrsto let pa na prireditvi nastopa tudi domača pevska skupina ISKRICE.
 
Skupino Iskrice sestavlja 7 otrok  iz družin Ornik in Kukovec. Lucija in Nika, Katja in Kristijan  ter Vesna Ornik  so iz družin Zdravka in Andreje Ornik, Roberta in Mire Ornik  ter Ivana in Vide Ornik, Maja in Martina Kukovec pa sta iz družine Roberta in Karmen Kukovec. Maja in Martina  sta Vesnini sestrični po mamini sorodstveni strani, (Vida Kukovec Ornik), Vesna  pa ima po očetovi sorodstveni strani (Ivan Ornik) še sestrične Lucijo, Niko, Katjo ter bratranca Kristijana. Ob začetku delovanja je v skupini pela še najstarejša od sestričen, Vesnina sestra Eva. Pobudo  za delovanje skupine je dala Vida Ornik, ki hčeri, nečakinjam in nečaku daje ustrezne spodbude in podporo,  seveda pa brez podpore vseh staršev Iskrice ne bi tako žarele. 
 
Vsi člani skupine Iskrice igrajo na različne inštrumente in so ali še obiskujejo  glasbene šole v Lenartu in G. Radgoni, pojejo v šolskih in cerkvenih pevskih zborih ter  vokalnih skupinah.  Slovenska ljudska pesem jim je bila  položena že v zibelko, saj je  večina njihovih staršev odličnih pevcev, ki nastopajo v pevskih zborih, oktetih, vokalnih skupinah, skupaj pa radi zapojejo na družinskih srečanjih.
 
Želimo si, da bi v bodoče prav vsi člani skupine s svojimi starši in drugimi sorodniki zapeli na naši prireditvi Družina poje. 
 
Vsi nastopajoči pevci in godci so ob zaključku prireditve v velikem zboru družno zapeli ljudsko pesem »Jaz pa sem si nekaj zmislil«. Po prireditvi je med prijetnim druženjem   v avli Fredija Neuvirta ljudska pesem odmevala še dolgo v noč.
 
 
Miroslav Breznik, predsednik kulturnega društva
 
 ISKRICEskupinska
 

Vreme

Lokalnevolitve2018

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih