Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

Kulturno društvo Ivan Cankar

Kulturno društvo Ivan Cankar Jurovski Dol

Jurovski Dol 1
2223 Jurovski Dol

Davčna številka: 90500385 - nismo zavezanec za DDV
Matična številka: 5059135

e-pošto sprejema predsedenik društva: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Predsednik: Miroslav Breznik, Jurovski Dol 108, 2223 Jurovski Dol
                      tel.: 041 414 402,  e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Podpredsednik: Franc Črnčec, Jurovski Dol 84, 2223 Jurovski Dol
                      tel.: 040 556 056, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Folklorna skupina Jurovčan

Kulturno društvo Ivan Cankar Jurovski Dol
Jurovski Dol 1, 2223 Jurovski Dol

ODRASLA FOLKLORNA SKUPINA JUROVČAN

Organizacijski vodja: Miroslav Breznik, tel.: 041 414 402, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Strokovni vodja - mentor: Cilka Neuvirt, tel.: 02 7205 040, 041 752 652
Strokovni vodja - mentor: Darinka Kramberger, tel.: 051 342 357, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

MLADINSKA FOLKLORNA SKUPINA JUROVČAN

Organizacijski vodja: Miroslav Breznik
Strokovni vodja - mentor: Nevenka Gungl, tel.: 031 637 728, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Jurovski oktet

Organizacijski vodja: Franc Črnčec, tel.: 02 7205 041, 040 556 056, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Strokovni vodja - mentor: Franc Divjak, tel.: 041 558 030

Likovna skupina

Organizacijski vodja: Stane Jankovič, tel.: 041 456 964, 041 492 183, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dramska skupina

Organizacijski vodja: Vida Ornik, tel.: 031 253 558, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Po poteh sakralne in profane stavbne kulturne dediščine

Folklorna dejavnost v Jurovskem Dolu

10. JURJEVO SREČANJE FOLKLORNIH SKUPIN

V soboto, 11. maja 2019 je v Jurovskem Dolu, potekalo 10. Jurjevo srečanje folklornih skupin, ki ga tradicionalno organizira Folklorna skupina Jurovčan, v času praznovanja občinskega praznika Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah.
 
Folklorne skupine so se pred koncertom zbrale na osrednjem trgu. Obiskovalcem so se predstavile v povorki po krožnem trgu, ki jo je vodil Zeleni Jurij odganjalec zime in prinašalec pomladi. Vse folklorne skupine so skupno zaplesale polko, katero so zaigrali vsi godci folklornih skupin. Folklorniki so k plesu povabili še obiskovalce prireditve. Na trgu se nas je tako zavrtelo preko 300 vseh udeležencev. 
 
Na odru kulturnega doma, so zaplesale kar štiri domače folklorne skupine in sicer mlajša otroška folklorna skupina Knofeki in starejša otroška folklorna skupina Šleka pac iz OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, ki ju vodi mentorica Barbara Waldhütter, mladinska FS Jurovčan, ki jo vodi mentorica Nevenka Gungl in odrasla FS Jurovčan, ki jo vodita mentorici Darinka Kramberger in Cilka Neuvirt.  Vse navedene skupine so se predstavile z letošnjimi avtorskimi odrskimi postavitvami omenjenih mentoric, s katerimi so bile vse štiri skupine izbrane za nastop na regijskem Maroltovem srečanje FS. Šleka pac pa je bila izbrana tudi za nastop na državnem Maroltovem srečanju, kjer je prejela tudi posebno priznanje strokovne žirije za najboljšo godčevsko izvedbo.
 
Čudovit folklorni večer so s svojim nastopom obogatile še gostujoče folklorne skupine KUD Svoboda Bistrica ob Dravi, PD Anice Černejeve Makole in KUD STRMEC, iz sosednje Hrvaške.
 
Ob 10. obletnici Jurjevega srečanja folklornih skupin smo podelili zahvale za finančne, materialne in druge oblike pomoči Folklorni skupini Jurovčan za izvajanje njenih programov in projektov. Zahvale so prejele Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah, SETRANS, Transportni inženiring trgovina in storitve d.o.o., VITA - ŠPINDLER, podjetje za trgovino, proizvodnjo in storitve d.o.o., Gostilna Špindler, Mateja Konrad s.p., Osnovna šola Jožeta Hudalesa Jurovski Dol in Župnija  Sveti Jurij v Slovenskih goricah.
 
Folklornike, številne obiskovalce prireditve in še posebej prejemnike zahval sta nagovorila župan Peter Škrlec in predsednik kulturnega društva Miroslav Breznik.
 
Po prireditvi je bilo v avli Fredija Neuvirta prijetno druženje folklornikov in obiskovalcev prireditve.
 
Zapisal: Miroslav Breznik, predsednik društva
 
BISTRICA OB DRAVIKNOFEKIMAKOLEMLADINSKA JUROVČANMLADINSKA ODERODRASLA JJUROVČANPLES NA TRGUSKUPINAKA 1SKUPINSKA 2SKUPINSKA 3SKUPINSKA 4SKUPINSKA 5STRMEC
 
 

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih