Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

NUJNO OBVESTILO - MOTENO DELOVANJE UPRAVE

Spoštovane občane obveščamo, da bo zaradi izpada elektrike zelo moteno delovanje občinske uprave v petek, ponedeljek in torek od 8.30 do 13.30 ure.

Za nujne stvari pokličite župana g.Škrlec na GSM: 041 327 580 ali g.Kristl Samo na GSM: 041 327 011.

Prosimo za razumevanje. Hvala.

 

ZAŠPILAJ IN ZAKRIKAJ PO DOMAČE

Obiskovalci so v nedeljo 24. februarja ponovno do zadnjega kotička napolnili dvorano kulturnega doma v Jurovskem Dolu, kjer smo za njih pripravili zabavno prireditev "Zašpilaj in zakrikaj po domače". Prireditev  je v narečju hudomušno vodila Janja Roškarič, plesalka FS Jurovčan, vmes pa pletla zanimivo izročilo o tradiciji krikanja ali juckanja, ki je  praviloma povezano z veseljem, bodisi ob vasovanju, porokah itn.
 
Program domače glasbe, pesmi, krikanja in humorja, so  pripravili Ansambel Refren, Ansambel Zadetek, Veseli Jurovčani, Srčni muzikanti, Ansambel Norost,  Razigrani fantje, godci Folklorne skupine Jurovčan, harmonikarji Vinko Ornik, Matic Družovič, Anej Pavalec, Peter Došler,  Filip in Patrik Brumen ter Jože Breg s prijatelji.
 
Krikarji - juckarji Marko Šebart, Ivan Črnčec (Finštrov Hanek), Božo Harc, Jasmina Dreier, Monika Vnuk in Lovro Marinšek, so s svojimi vložki popestrili  prireditev, z njimi pa je veselo zakrikala tudi publika.
 
Zbrane prostovoljne prispevke bomo namenili za opremo naših folklornih skupin in druge dejavnosti društva.
 
Po prireditvi smo vsem obiskovalcev gostoljubno ponudili, "jüžno - krüh z zablom, lűk in kuklo", pa tudi dobre vinske kapljice ni manjkalo. Vse navedeno so  nam prispevali naši zvesti donatorji, za kar se jim iz srca zahvaljujem. Veselo druženje muzikantov, krikarjev in obiskovalcev, je trajalo do poznega večera ter so vsi odhajali domov zadovoljni in nasmejani.
 
V bodoče bomo to prireditev poskušali izvajali na prostem na osrednjem trgu v Jurovskem Dolu, v sklopu projekta oživitve trškega jedra, tako kot mnoge druge prireditve.
 
Miroslav Breznik
predsednik kulturnega društva in organizacijski vodja FS Jurovčan
 
Foto: Maksimiljan Krautič
 
02 Refren04 Barbara in Uroš05 Božo07 Brumna08 hanek10 Razigrani 111 Jasmina12 Godci FS Jurovčan13 Marko in Lovro15 Matic 116 Veseli Jurovčani18 Pavalec20 Srčni klinika24 Jože Breg in25 Monika26 Pero Došler27 Juckarji in Janja28 Norost29 Plesalci30 Vinko31 ZadetekJaz govor

Vreme

neimenovano

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih