Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

Lovska družina Sveti Jurij

Davčna št: 14065720     Transakcijski rač. pri NKB MB:  04102-0000270229
Matična št: 5131197
Leto ustanovitve: 1946.
Skupna površina: 3069 ha,  Lovna površina: 2886 ha
Lovna divjad: -srnjad  -fazan  -zajec
Število članov: 40
Upravni odbor:
Starešina: Krivec Franc
Tajnik: Bračič Ivan
Gospodar: Senekovič Franc
Blagajnik: Bauman Branko
Gospodar lovskega doma: Korez Dušan
Strelski referent: Špindler Ivan
Kinološki referent:Holer Boris

Revirni vodje:

REVIR    VODJA
Žitence         Simonič Dejan
Sp., Sr., Zg. Gasteraj  Komperšak Jože ml.
Jurovski Dol in Varda Horvat Rudi
Partinje        Krajnc Silvo
Malna  Bauman Milan


VIDEO VSEBINA - Lovski krst Dušan

TRADICIONALNO SREČANJE GASILCEV IN LOVCEV

Gasilci PGD Sv. Jurij in lovci LD Sv. Jurij Jurovski dol že dvaindvajsetič organiziramo srečanje, v katerem se sprva pomirimo v raznih panogah, nato pa analiziramo dosežene uspehe ob prijetnem druženju.

Tradicija srečanja gasilci – lovci v Sv. Juriju sega v leto 1990 ko smo ugotovili, da potrebujemo ob obveznostih, ki jih vsak v svojem društvo ima tudi prijateljsko druženje. Ko ni potrebno gasilcem se bojevati z ognjem ali drugimi nesrečami in lovcem ni potrebno skrbeti za gojitev divjadi ter očuvanja naravnega bogastva.

Sprva so srečanja potekala v jeseni. Nekje v mesecu septembru oziroma oktobru. Nato pa smo prestavili v pomlad. In kot zadnje smo to srečanje vključili v praznovanje občinskega praznika Občine Sv. Jurij.

Tako je potekalo srečanje tudi letos. Na koordinaciji za pripravo prireditev ob Jurijevih dnevih smo določili datum 26. april. Gasilci in lovci smo se zbrali ob 16. uri v Jurovskem domu. Že nekaj časa imamo ustaljenih sedem panog in to: zbijanje tarče s curkom vode iz brentače, streljanje z malo kalibrsko puško, vleka vrvi, mali nogomet, kartanje, šah in pikado.

Seveda velja ob rezultatih olimpijsko načelo »važno je sodelovati«. Kljub temu vzdušje ni nič manj športno napeto. Še posebej, ker že nekaj let uspe prehodni pokal obdržati PGD. Predsednik Gregor Nudl ga z veseljem še toliko višje povzdigne.

Srečanje organizira vsako leto drugo društvo. Letos je bilo na vrsta PGD. S kuharji Vladom Satler in Brankom Verbošt pripravijo odlično zakusko ob domači kapljici. Ko pa je organizator LD, pa »družinski kuhar« Mirko Majer pripravi odličen srnjakov golaž.

Zraven prijetnega srečanja, kateremu se vedno pridruži tudi župan Peter Škrlec, želimo gasilci PGD Sv. Jurij in lovci LD Sv. Jurij Jurovski dol tudi prispevati svoj delež k prijetnejšemu praznovanju občinskega praznika Občine Sv. Jurij.

Franc Krivec
Starešina LD Sv. Jurij

1 2 3 4 6 7

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih