Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

Lovska družina Sveti Jurij

Davčna št: 14065720     Transakcijski rač. pri NKB MB:  04102-0000270229
Matična št: 5131197
Leto ustanovitve: 1946.
Skupna površina: 3069 ha,  Lovna površina: 2886 ha
Lovna divjad: -srnjad  -fazan  -zajec
Število članov: 40
Upravni odbor:
Starešina: Krivec Franc
Tajnik: Bračič Ivan
Gospodar: Senekovič Franc
Blagajnik: Bauman Branko
Gospodar lovskega doma: Korez Dušan
Strelski referent: Špindler Ivan
Kinološki referent:Holer Boris

Revirni vodje:

REVIR    VODJA
Žitence         Simonič Dejan
Sp., Sr., Zg. Gasteraj  Komperšak Jože ml.
Jurovski Dol in Varda Horvat Rudi
Partinje        Krajnc Silvo
Malna  Bauman Milan


VIDEO VSEBINA - Lovski krst Dušan

STRELSKA TEKMA LGB LENART

Kljub temu, da formalno pravno Lovsko gojitveni bazeni po uveljavitvi novega zakona o lovstvo več ne obstajajo, lovci, ki so sestavljali LGB še vedno vsako leto organiziramo  strelsko tekmo LGB Lenart. Ekipe  sestavljajo  lovske družine Benedikt, Dobrava, Lenart, Sv. Ana, Sv. Jurij in Voličina. Vsako leto je organizator druga LD. Letos je ta obveza pripadla LD Sv. Jurij.

Ker v LD Sv. Jurij nimamo svojega lovskega strelišča nam je prijazno priskočila na pomoč LD Velka. Na njihovem strelišču smo 1. junija organizirali streljanje z malo kalibrsko puško na tarčo srnjaka stoje ob fiksnem količku in tarčo lisice kleče, ter na glinaste golobe - lovski stav.

Sama izvedba tekmovanja je potekala brez kakršnih zapletov, tako so lahko bili uradni rezultati s pomočjo računalniške podpore na voljo že v 10 minutah po končanjem streljanju. K temu sta pripomogla tudi oba glavna sodnika pri MK puški Anton Lenart in pri glinastih golobih Ivan Špindler.

Ekipno je zmagala LD Dobrava. Sledile so lovske družine Benedikt, Lenart, Voličina, Sv. Jurij in Sv. Ana.  Med petimi najboljšimi posamezniki je  ponovno prvo mesto dosegel Šteinfelser Vlado LD Dobrava, sledijo Lončarič Branko LD Benedikt, Slekovec Dominik LD Dobrava, Korošec Drago LD Lenart in Bauman Milan LD Sv. Jurij. Prve tri ekipe in posamezniki so prejeli pokale LGB Lenart.
Po končanem uradnem delu smo še  ostali na  malici in prijetnem pogovoru.

Zraven tradicionalne strelske tekme še vedno organiziramo vsako leto razstavo trofej odvzete srnjadi v preteklem letu. Razstavo organizira vsako leto druga LD in to naslednji dan po kategorizaciji za Slovensko goriško LUO. Prav tako se udeležujemo vseh prireditev, ki jih  lovske družine organizirajo. S prapori se poklonimo umrlim članom.
Takšno sodelovanje je še en dokaz več, da ni nobene ovire, tudi zakonske ne za skupno delo ali druge aktivnosti, če je za to volja. Vse je odvisno od ljudi !

    
                                                                                                                                                              Predsednik LGB Lenart
Franc Krivec

LGB strelska tekma b

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih