Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

NUJNO OBVESTILO - MOTENO DELOVANJE UPRAVE

Spoštovane občane obveščamo, da bo zaradi izpada elektrike zelo moteno delovanje občinske uprave v petek, ponedeljek in torek od 8.30 do 13.30 ure.

Za nujne stvari pokličite župana g.Škrlec na GSM: 041 327 580 ali g.Kristl Samo na GSM: 041 327 011.

Prosimo za razumevanje. Hvala.

 

Krajevna organizacija Karitas Sv. Jurij

Naslov: Župnijski urad
            Jurovski Dol 5
            2223 JUROVSKI DOL

Predsednica: Tanja Škrlec

DOBRODELNI KONCERT ŽAREK DOBROTE

V petek, 16. novembra 2012 je Karitas v župniji Sveti Jurij v Slovenskih goricah v sodelovanju z Osnovno šolo Jožeta Hudalesa Jurovski Dol priredila tradicionalni dobrodelni koncert s pomenljivim naslovom Žarek dobrote.

Vseslovenski teden Karitas bo letos sicer potekal od 26. novembra do 2. decembra 2012. V Jurovski Karitas pa so malce pohiteli, saj so se želeli še pred bližajočimi decembrskimi prazniki v obliki dobrodelne akcije spomniti najbolj socialno ogroženih članov naše družbe.

Tudi letos se je vabilu pri pripravi in izvedbi dobrodelnega koncerta velikodušno odzvala osnovna šola Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, ki je poleg prostora prispevala tudi dobršen del nastopajočih. Tako so na dobrodelni prireditvi sodelovali otroci iz vrtca, skupina Sončki z vzgojiteljicama Gabrijelo in Sonjo, otroški pevski zbor z mentorico Metko Caf, otroška folklorna skupina Šlekapac z mentorico Barbaro Waldhütter, šolski ansambel z mentorico Metko Caf, devetošolec Tilen Köpp s svojo diatično harmoniko, prireditev pa so s svojim nastopom popestrili še Jurovski oktet, skupina Amulet, ljudske pevke Gartrože, Cerkveni pevski zbor pod vodstvom Tadeje Antončič, prijetno domače vzdušje pa sta s svojim nastopom še okrepila ansambla Slovenjegoriški fantje in Poskočni muzikanti.

Polna telovadnica obiskovalcev je bila znamenje, da ljudje še znajo odpreti svoja srca in dlani za ljudi v stiski. Obiskovalci so v dobrodelni namen ta večer darovali 1.145 evrov, svoj kamenček v mozaik dobrodelnosti je prispevala tudi občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Tako je izkupiček dobrodelnega večera znašal 1.445.00 evrov.

Zbrani denar bo Karitas Sveti Jurij v Slovenskih goricah namenila Osnovni šoli Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, ki bo s tem denarjem pomagala otrokom, ki jim starši s svojimi minimalnimi dohodki ne morejo zagotoviti dovolj sredstev za topel šolski obrok.

Za Jutri

»Danes živiš za jutri.
Živiš za tisti dan,
ko se bo nekaj zganilo,
nekaj,
kar bo spremenilo
pusti vsak dan.
Morda le neka topla dlan,
ki ne ponudi se vsak dan,
mogoče droben le nasmeh,
ki spet prižgal bo
iskrice v očeh. »
(F. Gorjup)

S temi skromnimi, a bogatimi verzi se je zaključili dobrodelna prireditev z željo, da iskrice prijetnega večera tlijo v vseh vse do naslednjega klica po dobroti.


Zapisala: Vida Ornik


 

Vreme

neimenovano

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih