Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

AVGUSTA KRIVEC JE PRAZNOVALA 95. ROJSTNI DAN

V nedeljo, 27. avgusta 2017, je minilo 95 let od rojstva Avguste Krivec, rojene Šnofl iz Sp. Gasteraja. Ob tem visokem življenjskem jubileju jo je obiskal  župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Peter Škrlec in ji ob izročitvi priložnostnega darila, zaželel še veliko zdravih in srečnih let.
 
Gospa Avgusta celo življenje živi v Sp. Gasteraju, kjer sta z možem Francem, ki je umrl že leta 1983,  kmetovala na srednje veliki kmetiji. Rodila se jima je hčerka Avgusta in sin Franc. Ob njenem pripovedovanju iz življenjskih zgodb, ki se jih zelo dobro spominja, je zaznati trdo delo, skrb za družino in veliko odrekanja. Kljub temu je ostala tudi pri teh letih še vedno dobre volje, vitalna in nasmejana. Zdravje ji prav tako dobro služi. Sama sicer pravi, da če bi bile noge malo hitrejše, bi  naredila še več dnevnih sprehodov po dvorišču.
 
Ob obisku župana je že bila zbrana njena družina z  vnuki, pravnuki in drugimi sorodniki ter prijatelji, ki so ji pripravili prijetno praznovanje.
 
 STARA MAMA_95_002

Vreme

bannervolitveobcina2014

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih