Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

V. SREČANJE OKTETOV IN MALIH VOKALNIH SKUPIN, JUROVSKI DOL, 18.6. 2016

V Jurovskem Dolu je v soboto, 18.6. 2016 potekalo že V. srečanje oktetov in malih vokalnih skupin, ki ga v okviru Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol  prireja Jurovski oktet.  Čeprav so meteorologi napovedovali topel večer na pragu poletja, je večerna nevihta razmočila že pripravljen oder na našem jurovskem trgu in tako smo se morali prvič, odkar poteka prireditev, vsi nastopajoči preseliti v kulturni dom. In čeprav je dež malce skalil prešerno razpoloženje, smo preživeli čudovit pevski večer. Oder, pripravljen na našem trgu je sicer  sameval, mi pa se nismo dali motiti, saj so kiselkasto vreme uspešno razvedrili naši glasbeni gostje: Vokalna skupina Vilinke iz Boštanja pri Krškem, Moški pevski zbor KUD Oton Župančič Sora iz Medvod, Miklavški oktet iz Miklavža pri Ormožu, Podpeški oktet iz Preserja, Učiteljski oktet Pa kol'k'r tol'k' iz Logatca, Gorenjski oktet iz Zgornje Besnice ter seveda gostitelj prireditve Jurovski oktet.

Gostujoče pevce od blizu in daleč je pozdravil tudi župan Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah in vsem zaželel dobrodošlico v našem Jurovskem Dolu. 

Vse gostujoče skupine so bile navdušene nad urejenostjo našega malega Jurovskega Dola in organizacijo prireditve, ki je mi, ki tukaj živimo, morda sploh ne opazimo in temu posvečamo premalo pozornosti.

Na pragu poletnega enakonočja z vonjem po kresni noči in  teden pred 25-im rojstnim dnem naše države Slovenije smo v Jurovskem Dolu tako preživeli še en čudovit pevsko obarvan večer na pragu prve poletne noči!

Hvala vsem, ki so ta večer bogatili skozi barve sonca in dežja!


Zapisala: Vida Ornik

srecanje1srecanje2srecanje3srecanje4srecanje5srecanje6srecanje7srecanje8srecanje9srecanje10srecanje11srecanje12srecanje13srecanje14srecanje15
Foto: Maksimiljan Krautič.

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih