Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA GORI TUDI NA OKENSKI POLICI OBČINE SV. JURIJ V SLOV. GORICAH

Župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Peter Škrlec je v sredo 18.12.2013 sprejel Luč miru iz Betlehema.

Luč miru iz Betlehema so skavtinje s skavtskimi imeni Zgovorna veverica, Navihana veverica, Pogumna lastovka in Optimistični čriček prinesli z željo, da na božični večer luč v znamenju miru gori na čim več okenskih policah. Skavtinje so povedale, da si želijo, da bi čim več ljudi akcijo poznalo, se z njo poistovetilo ter prisluhnilo njenemu sporočilu.

Poslanica letošnje Luči miru iz Betlehema:

Če si daleč od mene, če me gledaš z razdalje, zviška ali brezbrižno, mi ne moreš gledati v oči. Nočem, da se zapiraš vase, nočem, da si moj brezčutni opazovalec. Želim, da se mi približaš, me pogledaš, kajti samo tako me boš srečal in razumel. Samo tako boš videl, kdo in kakšen sem. Samo če prideš k meni, če snameš masko z obraza, me lahko prav vidiš. Tako bom zate postal luč. Moja luč bo svetila tudi tebi, saj naju strah, sovraštvo, nerazumevanje in zamere ne bodo več ločevale. Najin pogled bo drugačen, ker se bova poznala in se gledala takšna, kot sva.

Odpri oči. Razumi. Sprejmi. Poglej drugače.

dscn3560dscn3557dscn3558

Arhiv novic

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih