Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

11

panorama-jurij3

OBVESTILO OBČANOM IN OBČANKAM

Naprošamo vas, da zaradi povečanega števila okužb in razglašene epidemije vzpostavite stik z občinsko upravo preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte, občino pa obiščete le v nujnih primerih.
 
Ob tem vas obveščamo, da v kolikor sumite ali imate potrjeno okužbo na Covid-19 in ne boste imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila, zaščitna sredstva…) lahko za pomoč pokličete na tel. št. 041 327 011 (Samo Kristl) ali 051 425 034 (Alen Breznik).
 
Vse občane in občanke tudi prosimo, da še naprej upoštevajo vse preventivne ukrepe h katerim pozivata vlada in NIJZ, saj bomo le tako omejili širjenje okužbe s koronavirusom.

ODKRITJE SPOMINSKEGA OBELEŽJA ZA PREMINULE ČLANE PGD SV. JURIJ

PGD Sv. Jurij v Slov. goricah je na prvo majsko nedeljo simbolično počastilo zavetnika gasilcev Sv. Florjana s slovesno mašo v domači cerkvi, ki jo je daroval dekan Janko Görgner. Po opravljenem obredu so se gasilci v ešalonu odpravili na “novo” pokopališče v Jurovskem Dolu, kjer so slovesno odkrili spominsko obeležje, ki je posvečeno vsem gasilcem od ustanovitve društva (1934). Spominsko obeležje je avtorsko delo umetnika Leopolda Methansa in predstavlja motiv goreče hiše.
 
Kratke svečanosti odkritja so se udeležili župan občine Sv. Jurij v Slov. goricah Peter Škrlec, dekan Janko Görgner, duhovnik Boštjan Lenart, Leopold Methans in domači gasilci. Ob odkritju so gasilci položili venec, župan pa je opravil prižig sveče. Vsi gostje so pozdravili domače gasilce in ostale prisotne, bili pa so enotnega mnenja, da je spominsko obeležje odlično izdelano in umeščeno na pokopališče, ter predstavlja lep okrasek pokopališča.
 
PGD Sv. Jurij v Slov. goricah
Foto: Maksimiljan Krautič
 
Florjanova maša majObjava ovtarjeve noviceSpletna stran Florjanova masaSpletna stran odkritje obelezja

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih