Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

OBVESTILO OBČANOM IN OBČANKAM

Naprošamo vas, da zaradi povečanega števila okužb in razglašene epidemije vzpostavite stik z občinsko upravo preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte, občino pa obiščete le v nujnih primerih.
 
Ob tem vas obveščamo, da v kolikor sumite ali imate potrjeno okužbo na Covid-19 in ne boste imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila, zaščitna sredstva…) lahko za pomoč pokličete na tel. št. 041 327 011 (Samo Kristl) ali 051 425 034 (Alen Breznik).
 
Vse občane in občanke tudi prosimo, da še naprej upoštevajo vse preventivne ukrepe h katerim pozivata vlada in NIJZ, saj bomo le tako omejili širjenje okužbe s koronavirusom.

JURJEVA NEDELJA 2009

Letošnje praznovanje farnega praznika »žegnanje« se je odvijalo na Jurjevo nedeljo, 26.4.2009. Začelo se je s prvo jutranjo mašo in budnico pihalnega orkestra KD Mol iz Lenarta. Po drugi, slavnostni maši, je vse zbrane na trgu pozdravila evropska poslanka Romana Jordan Cizelj, ki je v svojem nagovoru poudarila, da je treba na prelepo neokrnjeno naravo, ki nas obdaja paziti in jo kot tako tudi ohraniti. Zbranim je ob koncu zaželela, da ujamejo zlato skledico, saj kot je dejala: »Pravijo, da na Jurjevo pade zlata skledica iz sonca, in kdo jo ujame, bo celo leto srečen.«

Sledil je blagoslov konj in njihovih lastnikov. Prvi v povorki konjenikov, ki se je vila izpred lovskega doma do trga, je prijahal Zeleni Jurij na prelepem belem konju, v rokah pa mu je plapolala občinska zastava

V nadaljevanju se je odvijal kulturni program v organizaciji Turističnega društva Dediščina iz Jurovskega Dola. Nastopili so folklorna skupina Kolovrat iz Lekenika, vasice pri Sisku, ki ima prav tako za svojega farnega patrona Svetega Jurija. Člani folklorne skupine so se predstavili s petjem in plesom v tradicionalnih, v več kot 140 let starih folklornih nošah.

Sledil je nastop bratov Simona in Urbana Rajter iz Svete Ane, ki sta se izkazala kot ubrana muzikanta z igranjem na diatonično harmoniko. Nato pa je glasbena skupina Trio Hammer boys zabavala obiskovalce, ki so si privoščili kozarček vina pri naših vinogradnikih ali drugih gostincih ali pa so poskušali srečo pri barantanju pri številnih stojnicah.

V spremljevalnem programu je pod kostanji nekdanje gostilna Plateisovine v organizaciji Zelene centrale, Nataša Kramberger, razstavljala vrečke iz blaga, h katerim je bila pripeta zgodba o njeni preteklosti. Gre za nagrajen projekt »Slovenske gorice – polne vreče zgodb«

V popoldanskem času pa je za vse športne navdušence na nogometnem igrišču, pod okriljem Športnega društva Sv. Jurij, potekala prvenstvena nogometna tekma članov.

1 2345678910

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih