Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

OBVESTILO OBČANOM IN OBČANKAM

Naprošamo vas, da zaradi povečanega števila okužb in razglašene epidemije vzpostavite stik z občinsko upravo preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte, občino pa obiščete le v nujnih primerih.
 
Ob tem vas obveščamo, da v kolikor sumite ali imate potrjeno okužbo na Covid-19 in ne boste imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila, zaščitna sredstva…) lahko za pomoč pokličete na tel. št. 041 327 011 (Samo Kristl) ali 051 425 034 (Alen Breznik).
 
Vse občane in občanke tudi prosimo, da še naprej upoštevajo vse preventivne ukrepe h katerim pozivata vlada in NIJZ, saj bomo le tako omejili širjenje okužbe s koronavirusom.

Jurijevo srečanje folklornih skupin

V nedeljo 18. 4. 2010, s pričetkom ob 14. uri, je v Jurovskem Dolu, potekalo v okviru Jurijevih dnevov, I. Jurijevo srečanje folklornih skupin, v organizaciji Kulturnega društva Ivan Cankar in Folklorne skupine Jurovčan. Nastopajoče skupine so prišle v povorki, na čelu katere je bil zeleni Jurij (deček odet z zelenimi vejami) od Osnovne šole Jožeta Hudalesa v center kraja in nato v kulturni dom.

V kulturnem programu so se s štajerskimi plesi predstavile FS Sveta Ana, otroška in mladinska folklorna skupina OŠ Jožeta HUDALESA. Folklorna skupina Šmarječani iz Pernice in Folklorna skupina Jurij Vodovnik Skomarje, sta zaplesali spleta belokranjskih plesov. Domača Folklorna skupina Jurovčan se je tokrat predstavila s spletom prekmurskih plesov.

Številne obiskovalce prireditve je pozdravil župan Peter ŠKRLEC, ki je izrazil svoje strinjanje z idejo organizatorjev, da navedeno srečanje postane tradicionalno.

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih