Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT JUROVSKEGA OKTETA

V petek, 26. decembra 2014,  na praznik svetega Štefana in na dan slovenske samostojnosti in enotnosti,  je v cerkvi Svetega Jurija v Slovenskih goricah še vedno odmevalo skrivnostno sporočilo prve svete noči. 

IMG 8088                                                                                                       

Ko človek poklekne pred dete, povito in položeno v jasli, se mu razodene neopisljiva skrivnost. Skrivnost, ki je navdih  številnim umetniškim ustvarjalcem, slikarjem, kiparjem, glasbenikom. Prav številne božične pesmi so tiste, ki  nas v mislih odvedejo v pastirsko votlino, v zatočišče ovac pred nevihtami ali pred hladnimi nočmi, v kraj,  ki je postal mesto  svetega dogodka. Skrivnost prve božične noči so nam s svojim petjem odstirali pevci Jurovskega okteta, ki so s petjem božičnih pesmi versko sporočilo  spremenili v enkraten kulturni dogodek. K soustvarjanju le –tega so člani Jurovskega okteta  povabili tudi domači cerkveni pevski zbor, ki ga vodi organistinja Tadeja Antončič. Za kapljico čistega glasbenega užitka pa sta  poskrbela še Tadeja in Matjaž Antončič, ki sta s skladbami, izvedenimi  z igranjem na klavir in violino,  dopolnila poglobljeno  doživljanje božične skrivnosti.                                                                          

V sveti noči postajamo še posebej pozorni na prehojeno pot iztekajočega se leta. Na našo pripravo v adventu, na besedila pesmi, ki nas dvigajo in dajejo upanje za prihodnost. Prosimo učlovečenega Boga, da bomo znali ohraniti radost in veselje božične noči v vsem naslednjem letu. Tako bodo naše težave znosnejše, notranje veselje pa podvojeno. Saj si tega vsi želimo, mar ne?

Vida Ornik

IMG 3190IMG 3200IMG 3207IMG 3209IMG 3232IMG 3237IMG 3245IMG 3256IMG 8017IMG 8054IMG 8060IMG 8076

 

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih