Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

OBVESTILO OBČANOM IN OBČANKAM

Naprošamo vas, da zaradi povečanega števila okužb in razglašene epidemije vzpostavite stik z občinsko upravo preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte, občino pa obiščete le v nujnih primerih.
 
Ob tem vas obveščamo, da v kolikor sumite ali imate potrjeno okužbo na Covid-19 in ne boste imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila, zaščitna sredstva…) lahko za pomoč pokličete na tel. št. 041 327 011 (Samo Kristl) ali 051 425 034 (Alen Breznik).
 
Vse občane in občanke tudi prosimo, da še naprej upoštevajo vse preventivne ukrepe h katerim pozivata vlada in NIJZ, saj bomo le tako omejili širjenje okužbe s koronavirusom.

MOŽNOSTI GLASOVANJA NA NADOMESTNIH LOKALNIH VOLITVAH 2020

Splošno glasovanje za predstavnika člana občinskega sveta Občine Sv. Jurij v Slov. goricah v VOLILNI ENOTI 2 (Zgornje Partinje, Varda) bo potekalo na rednem volišču: 21002002 Dom kulture, Jurovski Dol 1, 2223 Jurovski Dol.
 
Splošno volišče bo odprto v nedeljo, 15.03.2020 od 7. do 19. ure.

PREDČASNO GLASOVANJE
Občinska volilna komisija Občine Sv. Jurij v Slov. goricah sporoča, da bo predčasno glasovanje potekalo v sredo, 11.03.2020, med 7. in 19. uro. Predčasno glasovanje bo na volišču št. 901 v Sejni sobi Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Jurovski Dol 70/b, 2223 Jurovski Dol.

GLASOVANJE PO POŠTI
Obvestilo za glasovanje po pošti mora volivec vložiti pri okrajni volilni komisiji najkasneje 10 dni pred dnevom glasovanja. To pomeni, da mora volivec najkasneje do 04.03.2020, o tem obvestiti Občinsko volilno komisijo, na predpisanem obrazcu. Po pošti lahko glasujejo na območju Republike Slovenije:
• volivci ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo;
• invalidi, ki predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida.
Invalidi lahko glasujejo po pošti tudi stalno, če to sporočijo Državni volilni komisiji in predložijo odločbo pristojnega organa o  priznanju statusa invalida. Obvestilo invalida o stalnem glasovanju po pošti, velja do preklica.

GLASOVANJE NA DOMU
Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo zglasiti na volišču, morajo najkasneje do 11.03. 2020, vložiti zahtevo, da želijo glasovati pred volilnim odborom na svojem domu. To lahko storijo na predpisanem obrazcu.
 

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih