Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

OBČINSKI SVET ZASEDAL NA 4. REDNI SEJI

Z mesecem aprilom so se že pričeli Jurjevi dnevi 2019, približuje pa se tudi 13. občinski praznik, ki ga bomo obeležili z osrednjo proslavo v petek, 26.04.2019. Članice in člani občinskega sveta so tako na 4. redni seji, ki je potekala 18.04.2019, sprejeli odločitev o prejemnikih občinskih priznanj. Letošnji prejemniki priznanja Občine Sv. Jurij so Saša Urbanič iz Jurovskega Dola, Uroš Črnčec iz Zg. Partinja, Olga Grabušnik iz Jurovskega Dola in Jelka Breznik iz Jurovskega Dola. Jurijev srebrnik bo letos podeljen Robertu Kukovcu iz Zg. Partinja in Francu Divjaku iz Varde, najvišje priznanje - Jurijev zlatnik pa prejme Franc Fekonja iz Lenarta. 

Komandir Policijske postaje Lenart, Srečko Artenjak, je vse prisotne seznanil z varnostno situacijo na območju Občine Sv. Jurij v Slov. goricah v lanskem letu. Povedal je, da so na območju občine zaznali porast kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo vlomi in tatvine ter kazniva dejanja nasilja v družini. Dejstvo pa je, da je nasilja v družini več kot ga je prijavljenega, saj žrtve nasilja ne prijavljajo zaradi strahu pred možnim maščevanjem nasilneža. Izpostavil je, da so policisti na območju občine Lenart prijeli storilca, ki je vlamljal v trgovinski prostor, v nadaljevanju te preiskave pa sta bili raziskani dejanji vloma in velike tatvine v KZ Jurovski Dol iz leta 2016 in 2018. Na področju prometne varnosti so zabeležili 14 prometnih nesreč. Najpogostejši vzrok za prometne nesreče pa sta bila neprilagojena hitrost neupoštevanje pravil o prednosti. Kar se tiče kršitev javnega reda so policisti v letu 2018 na območju občine zabeležili 15 kršitev. 

Svetniki so v nadaljevanju na seji potrdili nove cene programov v vrtcu, ki so se dvignile zaradi sprostitve plač v javnem sektorju. Nove cene tako znašajo: za celodnevni program prvega starostnega obdobja 465 EUR (za skrajšani program 455 EUR), za drugo starostno obdobje 362 EUR (skrajšani program 352 EUR) in kombinirani oddelek 382 EUR (skrajšani program 372 EUR). Občinski svet je s sklepom dopolnil tudi načrt ravnanja s stvarnim premoženjem občine in sicer je na strani pridobivanja vključeno zemljišče parc. št. 365/11, k.o. Sp. Gasteraj, ki v naravi predstavlja cesto.

DSCN8679DSCN8681DSCN8683

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih