Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

PODPIS POGODBE Z IZVAJALCEM NIGRADOM d.d.

logo100px  nalozba-v-vaso-prihodnost75px 

PODPIS POGODBE Z IZVAJALCEM NIGRADOM d.d.
ZA IZVEDBO OPERACIJE
»IZGRADNJA MREŽE MALIH ČISTILNIH NAPRAV«
 

Občina Sv. Jurij v Slov. goricah, Jurovski Dol 70/b, 2223 Jurovski Dol, je uspela na Tretjem javnem razpisu za prednostno usmeritev »Regionalni razvojni programi« v okviru Operativnega programa krepitev regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij«, in sicer s prijavljeno operacijo »Izgradnja mreže malih čistilnih naprav«.

Operacijo tako delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Razvoj regij, prednostne usmeritve: Regionalni razvojni programi. S Sklepom Službe vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, je Občini Sv. Jurij v Slov. goricah tako odobreno sofinanciranje prijavljene operacije v višini 509.074,00 € oz. največ 85% verodostojno izkazanih in plačanih upravičenih stroškov operacije. Na podlagi izdanega sklepa je Občina Sv. Jurij v Slov. goricah s Službo vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko podpisala pogodbo o sofinanciranju operacije.

Občina Sv. Jurij v Slov. goricah je na podlagi Sklepa o začetku postopka javnega naročila, ki ga je izdal župan, dne 07.08.2008, na Portalu javnih naročil objavila Obvestilo o naročilu, št. JN 6747/2008. Kasneje je Občina Sv. Jurij v Slov. goricah objavila še dve dodatni informaciji o javnem naročilu, in sicer prav tako na Portalu javnih naročil, pod št objave JN 6873/2008, z dne 12.08.2008 in JN 7601/2008, z dne 08.09.2008.

Med prispelimi ponudbami in po izvedenem postopku s pogajanji, je bilo kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje Nigrad, Javno komunalno podjetje d.d., Zagrebška cesta 30, 2000 Maribor.

Skladno s predpisi o javnem naročanju sta bila prav tako izbrana najugodnejša ponudnika za izdelavo projektne dokumentacije, ki jo je izdelala Spika, Brigita Žiberna s.p., Makedonska 12, 2000 Maribor in za izvedbo nadzora, ki ga bo pri operaciji izvajal Nasvet, nadzor in svetovanje, Franc Selišek s.p., Potrčeva cesta 32, 2250 Ptuj.

Skupni stroški operacije bodo tako znašali: 831.812,40 €.

Za čiščenje komunalnih odpadnih voda za naselje Jurovski Dol, se bo tako zgradila tipska biološka čistilna naprava (tipa Rešetilovs, konzorcija Biocleare) ob Globovnici na jugozahodu naselja, kapacitete 800 populacijskih enot (PE). Do čistilne naprave se bo izvedla nova dovozna pot. Za odvajanje komunalnih odpadnih voda do čistilne naprave se bo zgradilo okrog 3900 m dolgo kanalizacijsko omrežje, na katerega bo možna priključitev vseh stanovanjskih objektov, ki v naselju Jurovski Dol še niso priključeni. Kanalizacijsko omrežje se bo izvedlo tudi za predvideno zazidalno območje za novo stanovanjsko gradnjo. Kanalizacija je zasnovana na ločenem sistemu tako, da na čistilno napravo dotekajo samo komunalne odpadne vode, meteorne odpadne vode pa se preko ustreznih lovilcev olj, izpuščajo v potok Lehkica.

Dela se bodo izvajala konec leta 2008 in v letu 2009, z zaključkom najkasneje do 30.09.2009.

Informacije o izvajanju operacije daje vodja projekta, Samo Kristl.

Telefonska številka: 02/7295252
Mobilna številka: 041 327 011
Elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Jurovski Dol, 25.11.2008
 

Občina Sv. Jurij v Slov. goricah
Peter Škrlec
Župan

DSC01183 b DSC01190 b DSC01194 b DSC01195 b

PRED SEZONSKO GRIPO POSKRBIMO ZA ZAŠČITO

V prihodnjih tednih in mesecih lahko pričakujemo obolevanje prebivalcev za gripo. Kakšna bo letošnja sezona gripe, je nemogoče napovedati. Običajno pa je vsako leto vrh sezone gripe januarja ali februarja, ko beležimo največje število obolelih.  Gripi se vsako jesen in zimo pridružijo še drugi povzročitelji okužb dihal.

Preprečevanje gripe
Gripa je zelo nalezljiva bolezen in virus se z lahkoto širi med prebivalci. Po ocenah zanjo vsako sezono zboli do 10 odstotkov prebivalcev, kar je do 200.000 naših prebivalcev. Za preprečevanje širjenja je priporočljivo upoštevati tri enostavna pravila:
•    poskrbimo in okrepimo zdravje s pravilno prehrano in dovolj gibanja  ter se izogibamo natrpanim prostorom;
•    cepimo se proti gripi in tako zmanjšamo verjetnost, da bi po okužbi zboleli;
•    če zbolimo, ostanemo doma in poskrbimo, da okužbe ne prenesemo na svoje bližnje:  temeljito in pogosto si umivamo roke in pri kihanju ali kašljanju si usta pokrijemo s papirnatim robčkom za enkratno uporabo ali kihamo/kašljamo v rokav.

Komu je gripa posebej nevarna?
Čeprav cepljenje proti gripi priporočamo vsem prebivalcem, je posebej priporočljivo za tiste, ki bi lahko imeli težek potek bolezni.
Cepljenje proti gripi še posebej priporočamo:
•    starejšim od 65 let,
•    kroničnim bolnikom in njihovim družinskim članom,
•    osebam, ki imajo izrazito povečano telesno težo,
•    majhnim otrokom (od šest mesecev do drugega leta starosti) in njihovim družinskim članom,
•    nosečnicam in njihovim družinskim članom,
•    zdravstvenim delavcem, ki so pri svojem delu izpostavljeni nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe,
•    drugim delavcem v nujnih službah, ki so pomembni za delovanje različnih dejavnosti.

Virusi gripe se stalno spreminjajo, zato se spreminja tudi cepivo, ki je vsako leto pripravljeno tako, da ščiti proti virusom, ki bodo predvidoma krožili v prihajajoči sezoni. Cepiti se je treba vsako leto z enim odmerkom cepiva, za otroke mlajše od devet let, ki se prvič cepijo proti gripi, sta potrebna dva odmerka. Zaščita se vzpostavi približno dva tedna po cepljenju in traja več mesecev, postopoma upada in je po enem letu lahko že prenizka.
Cepljenje proti gripi ščiti tako pred boleznijo kot tudi pred morebitnimi zapleti, ki gripo spremljajo. Bolezen pri mladih bolnikih brez kroničnih bolezni večinoma poteka kot nekajdnevno vročinsko stanje z znaki obolenja dihal in bolečinami v mišicah in sklepih. Pri ogroženih skupina prebivalstva pa bolezen lahko poteka s težjo klinično sliko s pogostimi zapleti (kot so virusne in bakterijske pljučnice) in tudi z višjo smrtnostjo. Pri omenjenih skupinah cepljenje zmanjšuje tveganje za hospitalizacije in tudi smrt zaradi bolezni same ali njenih zapletov.

Precepljenost proti gripi se zmanjšuje
V Sloveniji je precepljenost proti gripi zelo nizka in je med najnižjimi v Evropski uniji. Prejšnjo sezono je bilo pri nas cepljenih rekordno malo ljudi – manj kot 70.000 oseb, kar je precej manj kot pred približno 10-imi leti, ko se je proti sezonski gripi cepilo skoraj 200.000 prebivalcev.

Zaskrbljujoč je trend precepljenosti, saj se število cepljenih vsako leto zniža. Prav tako se zadnja leta znižuje delež cepljenih v najbolj ogroženi skupini prebivalcev, to je med starejšimi od 65 let, ki je lani znašal le še dobrih 10 odstotkov, kar je daleč od cilja Svetovne zdravstvene organizacije, da bi bil delež cepljenih proti gripi v skupini nad 65 let (in drugih rizičnih skupinah) kar 75 odstotkov. S povečanjem precepljenosti pri teh skupinah bi lahko preprečili težje poteke bolezni in številne zaplete, pa tudi marsikatero smrt. Zato bi bilo v Sloveniji treba dodatno spodbuditi cepljenje proti gripi, predvsem rizičnih skupin in zdravstvenih delavcev.  

Kje se izvaja cepljenje?
Cepljenje se izvaja pri izbranih zdravnikih in v ambulantah na območnih enotah NIJZ po celi Sloveniji.  
V Pomurju  se cepljenje izvaja  v ambulanti  NIJZ OE Murska Sobota, Arhitekta Novaka 2b (pri železniški postaji). Naročanje ni potrebno.
Cena cepljenja proti gripi znaša 14 EUR, za kronične bolnike in starejše od 65 let pa cepljenje stane 7 EUR.
Vir: http://www.nijz.si/sl/pred-sezonsko-gripo-poskrbimo-za-zascito-0

preprecevanje gripe

Vreme

bannervolitveobcina2014

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih