Tradicionalno srečanje GASILCI-LOVCI v Sv. Juriju

V petek 10. aprila so se pričeli Jurijevi dnevi. Za uvod v praznovanje domačega farnega patrona in občinskega praznika je bilo nepogrešljivo srečanje med PGD Sv. Jurij in LD Sv. Jurij, ki se je pričelo pri lovskem domu.  V nagovoru organizatorja letošnjega srečanja LD Sv. Jurij je bil posebej poudarek na prijateljskem druženju, izmenjava izkušenj z obujanjem spominov ter tradicijo, katero gojimo že celih 26 let. Tudi uvodne besede župana Občine Sv. Jurij g. Petra Škrleca in predstavnika PGD Sv. Jurij so zvenele v tem duhu, saj ob današnjem tempu življenja le redko najdemo priliko in čas za tako prijazne trenutke.
Lovci LD Sv. Jurij smo izkoristili svečanost, ter pred začetkom iger simbolično odprli lovsko strelišče pri lovskem domu za zračno puško, kratkocevno orožje ter MK puško.  
Bolj športno postane vzdušje med samim merjenjem moči v sedmih panogah kot so streljanje z MK puško, vlečenje vrvi, brentača, šah, kartanje, pikada in namizni nogomet. Rezultati sicer niso toliko pomembni, si pa vseeno vsi nastopajoči in prisotni želimo biti boljši od nasprotnika. Biti boljši od nasprotnika smo letos okusili po dolgih letih prav lovci, saj smo le v eni panogi vleka vrvi prepustili zmago gasilcem. Posebej je završalo pri zmagi z brentačo, katero imajo gasilci za paradno disciplino.
Po končanem srečanju so spodbudne besede vseh govornikov  prispevali k prijaznemu vzdušju med zbranimi. Sledila je analiza popoldanskega dogajanja, podelitev prehodnega pokala ter  srnjakov golaž z domačo kapljico.
Naslednji dan v  soboto 11. aprila je bila čistilna akcija, katero skupaj z Občino Sv. Jurij organizira in vodi LD Sv. Jurij. Akcija je zelo dobro uspela, če sodimo kot dobro pobrane količine odpadkov. Tudi udeležba občanov je bila kar zadovoljiva, le žal ni bilo tistih, ki neodgovorno odmetavajo odpadke po naravi.
 V akciji so sodelovali tudi  gasilci iz PGD Sv. Jurij , ki jim je kot so povedali petkov rezultat srečanja med gasilci in lovci povzročil celo nočno moro.

                                                              F .Krivec

SRECANJE PGD- LD2015 022