Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

OB NEVIHTAH PRIPOROČAMO IZKLOP KOMUNIKACIJSKIH NAPRAV IZ ELEKTRIČNEGA OMREŽJA

Ob nevihtah zaščitite telekomunikacijske naprave

V vročih poletnih dneh se pogosteje kot sicer pojavljajo nevihte z udari strel, zaradi katerih lahko prihaja tudi do poškodb elektronskih naprav, ki so priključene na električno napetost. Naprave pred poškodbami ali trajnim uničenjem zaradi električnih sunkov najlažje zaščitimo tako, da jih izklopimo iz električnega in komunikacijskega omrežja. 
 
Pred vsako nevihto, pa tudi v primeru daljših odsotnosti od doma, priporočamo izklop vseh elektronskih naprav, kot so TV-komunikator, televizor, računalnik, modem… iz električnega in komunikacijskega omrežja. Na ta način enostavno in učinkovito preprečite neželene poškodbe, ki lahko vplivajo na delovanje komunikacijskih storitev.

Alternativa so prenapetostne zaščite

Dobro zaščito elektronskih naprav nudijo tudi različne oblike prenapetostne zaščite, najbolj enostavne so vtičnice in razdelilniki s prenapetostno zaščito pred udari strele. Vendar pa morajo biti urejene najprej na nivoju podjetij za distribucijo električne energije v električni omarici na prenosnem omrežju, da lahko nudijo ustrezno zaščito. Zaščita mora biti vgrajena tudi v razdelilni omarici, ki jo imajo uporabniki v hiši ali stanovanjskem bloku, šele takrat je smiselno, da uporabnik napravo za prenapetostno zaščito vtakne v vtičnico, na katero je priključena posamezna električna naprava. Prenapetostna zaščita na vtičnicah bo tako uspela preprečiti posledice udara strele le v primeru, da bo poskrbljeno tudi za prvi dve zaščiti.

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Ana Petrič
Telekom Slovenije, d.d.
 
20190703143353 00001

AKTUALNA PROJEKTA IZOBRAŽEVALNEGA CENTRA SLOVENSKIH GORIC

  • ZELENI BIZNIS, ki se bo izvajal v šolskem letu 2019/20 in je namenjen vsem, ki se odločajo za samostojno dejavnost na podeželju in tudi za tiste, ki to dejavnost že opravljajo, pa jim manjkajo določena znanja za še uspešnejši posel.
  • PRIDOBIVANJE TEMELJNIH  IN POKLICNIH KOMPETENC (TPK), ki je aktualen do 2022. Izobraževanje je namenjeno delovno aktivnemu prebivalstvu, prednostno starejšim od 45 let z nižjo izobrazbo.
  • Udeležba pri obeh projektih je brezplačna.
  •  Več o obeh projektih v priloženih letakih.

        

                                                Pridobivanje tem. in pok. kompetencZeleni biznis

Vreme

Lokalnevolitve2018

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih