DELOVNA POKUŠNJA MLADEGA VINA LETOŠNJEGA LETNIKA

 

Društvo vinogradnikov Sv. Jurij v Slov. goricah je v četrtek, 16. 11. 2017,  skupaj s KGZS, Kmetijsko svetovalno službo Lenart, organiziralo predavanje na temo mladega vina v prostorih Kulturnega doma v Jurovskem Dolu. Strokovno predavanje je podala Tadeja Vodovnik Plevnik, dipl. inž. kmet., specialistka za  vinarstvo pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor.
 
Odziv na organizirano predavanje je bil zelo dober. Ocenjenih je bilo kar 54 vzorcev mladega vina, članov Društva vinogradnikov Sv. Jurij v Slov. goricah in članov Društva vinogradnikov  Lenart. Na podlagi oddanih vzorcev mladega vina so vinogradniki, ki so se udeležili tega predavanja, ugotavljali napake vin in kako te napake odpraviti. Vzorce se je obravnavalo pod anonimno. Veliko vzorcev mladega vina je bilo vrhunske kvalitete. 
 
Na predavanju in delovni pokušnji mladih vin je bilo prisotnih kar nekaj mlajših vinogradnikov, ki so se pričeli s pridelavo grozdja in vina intenzivno ukvarjati in bodo sloves pridelave grozdja in vina iz Slovenskih goric nadaljevali.
 
 
Pripravil: Senekovič Franc
Kmetijska svetovalna služba Lenart
 
 IMG 20171116 102258 IMG 20171116 102227