LIKOVNA RAZSTAVA SABINE ERMAN IN STANETA JANKOVIČA

 Po literarno glasbenem večeru z naslovom Deklica mojega spomina, posvečenem Niki Jankovič, 24. novembra 2017,  je bila v avli Fredija Neuvirta otvoritev likovne razstave  Sabine Erman in Staneta Jankoviča, članov likovne skupine Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol.
 
Sabina Erman je odraščala na Plodršnici. Z ljubiteljskim slikarstvom se ukvarja že od otroštva. Po končanem izobraževanju na Šoli za umetnostne obrti v Ljubljani, je bila nekaj  let zaposlena v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru, nakar sta se z možem preselila v Nemčijo. Po 43 letih sta se vrnila in se naselila v Jurovskem Dolu. V Nemčiji je bila članica društva ljubiteljski slikarjev. Svoja likovna dela je razstavljala na številnih skupinskih in samostojnih razstavah. Izbira različne motive in tehnike slikanja.
 
Stane Jankovič se je pred 30 leti  preselil iz rodnega Črnomlja v Jurovski Dol.  Pred 15 leti se je pričel ukvarjati z ljubiteljskim slikarstvom, sprva je slikal na steklo, v zadnjem času pa slika pretežno z akrilnimi in oljnimi barvami na platno. Njemu najljubši motivi so pokrajina, živali in stare zidanice. S svojimi likovnimi deli je večkrat sodeloval na skupinskih društvenih razstavah.
 
 
Miroslav Breznik, predsednik kulturnega društva
 
razstava

Osnovni podatki

logo

Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah

Jurovski Dol 70b
2223 Jurovski Dol

ID za DDV: SI58481435

Kontaktni podatki

TEL: 02 729 52 50

E: obcina@obcinajurij.si

www.obcinajurij.si

Uradne ure

ponedeljek:    od 8.do 14.ure
torek:    od 8.do 14.ure 
sreda:   od 8.do 12.ure in od 13.do 17.ure
četrtek:   od 8.do 14.ure
petek:   od 8.do 13.ure

 

Meni