PRIKAZ REŠEVALNE OPREME IN TEHNIKE

V soboto, 20. aprila 2013 je Prostovoljno gasilsko društvo Sv. Jurij v Slov. goricah izvedlo prikaz reševalne opreme ter tehnike. Prostor jim je odstopila lovska družina Sv. Jurij – Jurovski Dol.

PGD Sv. Jurij v Slov. goricah je v goste povabilo naslednja prostovoljna gasilska društva, in sicer: Lenart, Sv. Ana, Pernica, Jakobski Dol in Velka.

Skupaj so prikazali potek in postopek reševanja iz gorečega objekta, v katerem so se nahajali poškodovanci.

Sam potek gasilske vaje so si ogledali župan občine Sv. Jurij v Slov. goricah Peter Škrlec, poveljnik in njegov namestnik GZ Lenart Leopold Omerzu in Franc Lakner, poveljnik GZ Slovenske gorice Jože Repa, predsednik PGD Sv. Jurij v Slov. goricah Gregor Nudl ter seveda tudi člani lovske družine.

Vse omenjeni gostje so bili pozitivno presenečeni nad znanjem gasilcev, kot tudi nad dejstvom, da se za prostovoljstvo odloča vedno več mladih.

Župan občine Sv. Jurij v Slov. goricah Peter Škrlec in predsednik PGD Sv. Jurij v Slov. goricah Gregor Nudl, sta vsem sodelujočim gasilskim enotam podelila zahvalo za sodelovanje na prikazu reševalne opreme in tehnike ob sedmem občinskem prazniku ter jim zaželela čim manj resničnega ognja.

{phocagallery view=category|categoryid=65|limitstart=0|limitcount=0}