Uradna otvoritev prizidka k osnovni šoli za potrebe šole in vrtca

V nedeljo, 14.09.2008, je ob 15. uri potekala slavnostna otvoritev prizidka k Osnovni šoli Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, in sicer za potrebe šole in vrtca, ki je v ponos vsem, tako učiteljem šole kot tudi občini, za katero predstavlja do sedaj največjo investicijo, vredno kar 2,2 milijona €. Uradne otvoritve so se udeležili poslanec Državnega zbora mag. Janez Kramberger, predstavnik Ministrstva za šolstvo in šport Boris Ketiš, župani sosednjih občin; Edvard Čagran in Milan Gumzar, ravnatelji prijateljskih osnovnih šol, občinski svetniki, predstavniki društev in ostali povabljeni gostje ter številni občani.

Ker vreme organizatorjem ni bilo naklonjeno, se je kulturna prireditev ob otvoritvi, iz odra pred prizidkom, preselila v telovadnico osnovne šole. Prireditev se je pričela z državno himno v izvedbi Jurovskega okteta, kateri je v nadaljevanju zapel tudi pesem Slovenec sem. Vse prisotne je s svojim recitalom pesmi, Kdor zida, navdušil pesnik in igralec Tone Kuntner ter v svojem programu spregovoril še o domovinski tematiki. Kulturni program so nadaljevali otroci vrtca, druge starostne skupine, z izvedbo dveh otroških pesmic. Sledil je nagovor ravnatelja Stanislava Senekoviča in župana Petra Škrleca ter slavnostnega govornika Borisa Ketiša, predstavnika Ministrstva za šolstvo in šport, ki je novo pridobitev tudi sofinanciralo. Učenci osnovne šole so pripravili program Stoji učilna zidana, s katero so predstavili zgodovino šole, zaplesala je šolska folklorna skupina, na koncu pa so učenci zapeli skupaj z učitelji. Sam konec prireditve je na hudomušen način popestril Jernej Kuntner ali bolje rečeno Franko Merkatori. Prerez traku in odkritje spominske plošče Jožetu Hudalesu, ki krasi nov vhod v šolo, se je nadalje odvijal pred novim prizidkom, ki ga je blagoslovil farni župnik Alojzij Antolin. Po vseh uradnih dejanjih so se lahko prav vsi sprehodili po novem delu šole in vrtcu in navdušenje je bilo opazno.

V prostorih nove knjižnice je bila v sklopu otvoritve prizidka k osnovni šoli za potrebe šole in vrtca, tudi razstava književnih, slikarskih in kiparskih del Jožeta Hudalesa.

Uradnemu delu je sledil še zabavni del, v katerem so bili vsi prisotni pogoščeni in se lahko zavrteli v prijetni glasbi domačega ansambla Veseli Jurovčan, katerega člani so se odpovedali honorarju, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Prav tako se Občina Sv. Jurij v Slov. goricah ob tej priložnosti, zahvaljuje tudi Jurovskemu oktetu, ki se je prav tako odpovedal honorarju, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Sv. Jurij za varovanje prireditve in članicam Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij za sladke dobrote.

Po dokončanju izgradnje prizidka k osnovni šoli, s tem pa izboljšanju delovnih in učnih pogojev za učitelje in učence ter otroke, naj velja le še rek Jožeta Hudalesa, ki je nekoč zapisal: »Edina stvar, na katero sem tiho ponosen, je ljubezen med otroki.«

{phocagallery view=category|categoryid=3|limitstart=0|limitcount=0}