LIKOVNA RAZSTAVA BOJANE KOMPERŠAK IN IRENE GRAH

Po literarno glasbenem večeru z naslovom Deklica mojega spomina, posvečenem Niki Jankovič, 5. novembra 2016,  je bila v avli Fredija Neuvirta otvoritev likovne razstave  Bojane Komperšak in Irene Grah, članic likovne skupine Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol.
Bojana Komperšak je odraščala v Gasteraju. Že kot otrok, je izjemno rada ustvarjala, risala, oblikovala…, v osnovni šoli pa je bil eden njenih ljubših predmetov, likovna vzgoja. Intenzivneje se je z ljubiteljskim slikarstvom pričela ukvarjati pred osmimi leti, ko jo je zopet pritegnilo umetniško ustvarjanje v sklopu zaposlitve v VDC Polž – Lenart. Pretežno slika na platno z akrilnimi barvami. Vedno bolj se poslužuje tudi materialov, ki dajejo slikam razgiban trodimenzionalni efekt. Motive črpa iz vsakodnevnega življenja, najraje takšne, ki pričarajo romantično vzdušje.
Irena Grah je svoje otroštvo preživela na Žitencah. Kasneje se je preselila v Lenart. Veselje do risanja ima že od otroštva. Slika na platno z akrilnimi barvami in izbira različne motive. Riše tudi na steklo. Ljubezen do risanja in ustvarjanja je po njej podedovala tudi hčera Alja, ki je tudi razstavila nekaj svojih prvih slikarskih del.
Bojana in Irena sta že večkrat sodelovali na skupinskih razstavah v Jurovskem Dolu, Lenartu itn., tokrat pa sta prvič pripravi skupno razstavo.

Miroslav Breznik, predsednik kulturnega društva

lik razstava1lik razstava2lik razstava3lik razstava4lik razstava5