ODREDBA O ZAPRTJU GOSTINSKIH IN DRUGIH LOKALOV NA OBMOČJU OBČINE SV. JURIJ V SLOV. GORICAH

Župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah na podlagi 31. in 33. člena Statuta Občine Sv. Jurij v Slov. goricah (MUV, št. 26/2018), sklepov Seje širšega kriznega štaba Republike Slovenije z dne 14.3.2020, v povezavi z 3. točko prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja
 
ODREDBO
o zaprtju gostinskih in drugih lokalov na območju Občine Sv. Jurij v Slov. goricah
 
1. člen
Skladno z navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje RS, iz preventivnih razlogov, preprečevanja morebitnega širjenja okužb ter varovanja zdravja ljudi, o d r e j a m zaprtje vseh lokalov na območju Občine Sv. Jurij v Slov. goricah , ki ne opravljajo dejavnosti za nujno življenjsko oskrbo občanov in občank. Odredba o zaprtju lokalov se nanaša na gostinske lokale, frizerske, kozmetične salone, in druge objekte namenjene skupnemu rekreiranju občanov, ter druge lokale kjer prihaja do zbiranja večjega števila uporabnikov in niso namenjeni nujni življenjski preskrbi občanov. Odredba ne velja za trgovine z živili.
 
2. člen
Ta odredba velja od danes, 15. marca 2020, od 12:00 do preklica, oziroma dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19).
 
Jurovski Dol, 15.3.2020
 
 
                                                                                 Peter Škrlec                            
                                                            Župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah
 

Odredba o zaprtju lokalov