POSTOPNO ODPRTJE VRTCA PRI OŠ J. HUDALESA JUROVSKI DOL

Spoštovani starši,

Vlada RS je s sklepom št. 18100-22/2021/1 z dne 29. 4. 2020 sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerimi od 18. 5. 2020 dalje postopoma odpravlja omejitve na področju šolstva in predšolske vzgoje. V tem tednu se tako pripravljamo, da ponovno odpremo vrata našega vrtca. V prvi vrsti moramo najprej zbrati podatke o številu otrok, ki jih boste starši vključili v vrtec z 18. 5. 2020.

Preko SMS ali e-pošte ste prejeli poziv. Prosimo vas, da do torka, 12. 5. 2020, do 12.00 ure obvezno javite potrebo po varstvu otroka v vrtcu za naslednji prihajajoči teden (18. 5.-22. 5. 2020). Izpolnjeno prijavo otroka, ki je v priponki tega obvestila, poskenirano ali fotografirano posredujete pom. ravnateljice v vrtcu, Gabrijeli Murko, preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V prijavi obvezno zapišite tudi čas varstva (od kdaj do kdaj), ki ga potrebujete za otroka. Prijave otrok bodo tedenske, za vsak teden sproti. Ne pozabite, otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur.

Ob prvem prihodu otroka v vrtec boste starši obvezno oddali tudi podpisano izjavo o zdravju otroka, ki je priloga tega obvestila. To pomeni, da vsi starši, katerih otroci se vrnejo v vrtec 18. 5. 2020, natisnete Izjavo, jo izpolnite in oddate v ponedeljek, 18. 5. 2020 vzgojiteljici otroka. V vrtec smejo prihajati le zdravi otroci. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve (sodi v rizično skupino), otroku odsvetujemo vrnitev v vrtec. Prav tako si lahko v prilogi preberete opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov.

Na podlagi prejetih Priporočil za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer s strani Zavoda RS za šolstvo in Higienskih priporočil za vrtce v času epidemije Covid-19, ki smo jih prejeli s strani NIJZ, bomo v tem tednu pripravili Protokol ravnanj in izvajanja procesa v vrtcu, s čimer boste seznanjeni do konca tega tedna.

Hvala za razumevanje.

docxPrijava otroka v vrtec.docx
pdfIzjava.pdf
pdfSklep RSK za pediatrijo 1.pdf