ŽALNA SEJA ZA POKOJNO ČLANICO OBČINSKEGA SVETA, JOŽEFO KURNIK

Sporočamo žalostno vest, da je v 65. letu starosti umrla članica Občinskega sveta Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Jožefa Kurnik iz Varde.

kurnik joefa 5db985c0338a4

Jožefa Kurnik je bila v mandatu 2010-2014 članica Odbora za družbene dejavnosti, v naslednjem mandatnem obdobju 2014-2018, pa se je odločila sodelovati na lokalnih volitvah tako, da je kandidirala za občinsko svetnico v naseljih Partinje in Varda ter bila izvoljena. Mandat v občinskem svetu pa so ji ljudje zaupali tudi na zadnjih lokalnih volitvah v lanskem letu.

Jožefa Kurnik pa je bila tudi sicer dejavna na lokalnem področju, saj je bila kar 20 let predsednica Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. goricah. Od leta 1992 dalje je skrbela za izobraževanja, druženje in aktivno sodelovanje članic na prireditvah v domači občini in širše. Kot predsednica društva je bila zmeraj pripravljena na novosti in pobude članic in tako se je sodelovanje razširilo tudi preko meja Slovenije. Svoj čas pa je posvečala tudi prostovoljnemu delu v okviru Občinske organizacije Rdečega križa Sv. Jurij v Slov. goricah. V letu 2012 ji je Občina Sv. Jurij v Slov. goricah za njeno dolgoletno delo podelila občinsko priznanje Jurijev srebrnik.

Žalna seja ob smrti članice Občinskega sveta Občine Sv. Jurij v Slov. goricah bo v soboto, 02.11.2019 ob 12. uri v sejni sobi občine.

Pogreb bo v soboto, 02.11.2019 ob 13. uri na pokopališču v Jurovskem Dolu.