ZLATA POROKA ZAKONCEV ČUČKO

V soboto, 29. novembra 2014, sta Berta in Rudolf Čučko iz Zg. Partinja 56, slavila 50. let zakonskega življenja – zlato poroko. Svojo zaobljubo sta obnovila v župnijski cerkvi Sv. Jurija v Slov. goricah.

Njuni življenjski poti sta se prekrižali v domačem kraju, spoznala in srečevala sta se pri različnih kmečkih opravilih in veselicah, kot je bilo tedaj v navadi. Kmalu po tem je moral Rudi v vojsko, dvoletni vojaški rok je služil v Trebinjah in v Dubrovniku. Oktobra 1964 se je vrnil iz vojske, naslednji mesec, 23. novembra pa sta potrdila svojo ljubezen s sklenitvijo zakonske zveze. Takrat sta si v cerkvi Sv. Jurija obljubila, da bosta z roko v roki premagovala vse ovire, skupaj delila radost, veselje in srečo, pa tudi žalost in tegobe, ki jih prinese življenje.

Po poroki se je Rudi preselil na Bertikino domačijo, kjer sta si uredila topel dom. V zakonu sta se jima rodila sin Drago in hči Slavica, ki sta mamo in očeta obdarila z vnuki: Dejanom, Saro, Dalijo in Sanjo. Še posebej sta vesela, ko se na njihovi domačijo zberejo prav vsi. In prav v krogu družine, sorodnikov in prijateljev sta Bertika in Rudi obnovila svojo zaobljubi izpred petdesetih let.

Civilni obred je opravil župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Peter Škrlec. Po civilni poroki je sledil vpis v zlatoporočno knjigo Občine Sv. Jurij v Slov. goricah. Župan je zlatoporočencema izrekel iskrene čestitke in jima izročil zlatoporočno listino ter darilo občine.

Sledil je cerkveni obred, ki ga je slovesno daroval domači župnik Janko Goergner. Po  poročnem obredu sta zlatoporočenca nadaljevala slavje v krogu družine, sorodnikov in prijateljev.

IMG 0295IMG 0299IMG 0304IMG 0344IMG 0379IMG 0391IMG 0440IMG 0447IMG 0491IMG 0496IMG 0620IMG 0623IMG 0668
Fotografije: Franc Berlič