ŽUPANOV SREJEM ODLIČNIH UČENCEV

Kot je v Občini Sv. Jurij v Slov. goricah že v navadi, je tudi letos župan Peter Škrlec priredil sprejem za učence Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, ki so vsa leta osnovnošolskega šolanja zaključili z odličnim uspehom.

Sprejema so se v ponedeljek, 23.6.2014, udeležili vsi trije odlični učenci generacije 2005-2014: Tadeja Grabušnik, Aljaž Krautič in Polona Kren. Župan je učencem čestital za njihov uspeh in jim zaželel srečo in uspešnost tudi v prihodnje. Poudaril je, da se ne odlikujejo le kot izvrstni učenci, ampak so aktivni in uspešni tudi na mnogih drugih obšolskih področjih. Odlične učence je v nadaljevanju povprašal, katero šolo so izbrali za nadaljnje izobraževanje. Vsi trije so povedali, da bodo šolanje nadaljevali v gimnazijah. Župan jim je dejal, da ne dvomi v njihove pravilne odločitve, saj so že sedaj s svojimi sposobnostmi in dosežki pokazali in dokazali, da so sposobni in da zmorejo doseči svoj zastavljeni cilj.

V nadaljevanju se je župan zahvalil tudi razredničarki Ani Šuster Kraner in ravnatelju Stanislavu Senekoviču, saj je osnovno šolo zaključila še ena generacija odličnih učencev, za kar so poleg truda učencev, zaslužni tudi učitelji in vodstvo šole. Župan, Peter Škrlec, je poudaril, da je prepričan, da bodo vsi, ki odhajajo iz naše osnovne šole, s svojim znanjem in vedenjem v prihodnje potrjevali, da prihajajo iz dobre in kvalitetne šole, ki jim je dala veliko znanja in jim omogočila ustvarjalno življenje.

Poleg odličnih učencev, so se sprejema udeležili tudi njihovi starši, ki svoje otroke podpirajo, vzpodbujajo in jim stojijo ob strani. Starši z veseljem in s ponosom spremljajo delo svojih otrok in jim tudi s tem pripomorejo k njihovim uspehom. Župan se je ob tej priložnosti staršem za njihovo podporo iskreno zahvalil.

Vsi so v spomin na zaključek šolanja poleg iskrenih čestitk in dobrih želja za nadaljnje šolanje ter prijetnih počitnic iz rok župana prijeli spominsko darilo. Druženje s pogostitvijo se je nadaljevalo v bližnji gostilni.

 

IMG 6878IMG 6896IMG 6906IMG 6915IMG 6919IMG 6926IMG 6934IMG 6942IMG 6955IMG 6966IMG 6973IMG 6979IMG 7011
Foto: Maksimiljan Krautič