EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI V SKUPINI ZVEZDICE

V skupini Zvezdice smo se v tednu mobilnosti, od 16. 9. do 22. 9. 2021, pogovarjali o mobilnosti, o prometu, o gibanju in zdravem načinu življenja. Na to temo smo spoznali nekaj javnih prevoznih sredstev (avtobus in vlak) ter reševali delovne liste, kjer smo po navodilih pobarvali pobarvanko vlak. Spoznali smo, kako avtomobili onesnažujejo zrak in naravo, v kateri se igramo. Otroci so povedali, da bi bila bolj zdrava in primerna vožnja s kolesi, skiroji, poganjalci, z rolko ali rolerji.

V tem tednu smo starše spodbujali, da bi z otroki prišli v vrtec peš ali pa bi avto parkiralo nekoliko (vsaj 200 m) vstran od vrtca. Nekaj staršev se je tega držalo, večina se jih je pripeljalo do vrtca, tako so iskreno poročali otroci (Povedali so tudi, da mama ne želi iti peš.).

V tem tednu in tudi sicer se veliko gibamo na prostem (v gozdu, na otroškem igrišču, na nogometnem igrišču, hodimo na sprehode, tekamo, se vozimo s poganjalci, skiroji in kolesi…). Zelo radi pa gremo tudi v telovadnico, kjer se urimo v vzdržljivosti, razvijamo ravnotežje in motorične spretnosti in se izredno zabavamo ob gibalnih igrah ter premagovanju ovir na poligonih.

Otroci v skupini Zvezdice najbolj uživamo v gibanju, saj se takrat sprostimo in porabljamo energijo, katere imamo zmeraj veliko na zalogi.

Zapisala: Gabrijela Murko

679101112131415161718