30 LET DRUŠTVA KMEČKIH GOSPODINJ SV. JURIJ V SLOV. GORICAH

Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slovenskih goricah je v soboto, 19. junija 2010, praznovalo trideseto obletnico delovanja društva. Svečan jubilej so članice društva popestrile s kratkim kulturnim programom, v okviru katerega so obiskovalcem izčrpno predstavile delovanje društva. Članice so poskrbele tudi za razstavo raznovrstnih kulinaričnih specialitet - dobrot iz kmetij, ki so jih naredile pridne roke kmečkih gospodinj. Manjkale niso niti vezenine, ki so popestrile razstavljene izdelke.

Kulturni program je povezovala gospa Vida Ornik. Skupaj s predsednico društva gospo Jožico Kurnik sta podelili zahvale vsem sponzorjem ter se spomnile tudi tistih žensk, ki nosijo zasluge, da so se kmečke ženske v Jurovskem Dolu združile. Najprej v Aktiv in kasneje v Društvo kmečkih gospodinj. Ustanoviteljica Aktiva je bila leta 1980 gospa Ljuba Ornik iz Sp. Gasteraja, njeno delo je dve leti kasneje nadaljevala gospa Ivana Škrlec iz Zg. Partinja. Zadnjih osemnajst let pa društvo uspešno vodi gospa Jožica Kurnik iz Varde.

Celotno dogajanje je potekalo v sproščenem družabnem vzdušju s pogostitvijo številnih obiskovalcev ter z domačo pesmijo. Predsednica društva gospa Jožica Kurnik ter župan gospod Peter Škrlec sta imela še častno nalogo, prerezala sta jubilejno torto. Tako so obiskovalci prireditve lahko poskusili tudi dobrote, ki so jih kmečke ženske pripravile za ta večer.

Vsem sponzorjem in obiskovalcem še enkrat iskrena hvala za sodelovanje!

{phocagallery view=category|categoryid=36|limitstart=0|limitcount=0}