Predstavniki občin iz Slovenskih goric so sodelovali na velikonočni tržnici v ustanovi Ostarrichi Kulturhof v občini Neuhofen an der Ybbs v Spodnji Avstriji

Občina Sv. Jurij v Slov. goricah je skupaj z občinami Lenart, Benedikt, Cerkvenjak, Sv. Ana, Sv. Trojica in Destrnik, sodelovala na velikonočni tržnici v ustanovi Ostarrichi - Kulturhof, v soboto, 1. in nedeljo, 2. marca, na kateri je sodelovalo sedem razstavljalcev iz občin Lenart, Sv. Ana in Cerkvenjak.
Ta velikonočni sejem (Ostermarkt mit slowenischer Handwerskunst), ki je potekal v soboto, 1. in nedeljo, 2. marca, je bil prva oblika sodelovanja med omenjeno ustanovo Občino Neuhofen an der Ybbs v Spodnji Avstriji in občinami iz Slovenskih goric.
Prav tako so bili župani, podžupani in občinsko spremstvo omenjenih občin v soboto, 1. marca, na uradnem obisku v Občini Neuhofen an der Ybbs in na otvoritev velikonočnega sejma - tržnice. Sprejel jih je župan Občine Neuhofen an der Ybbs, gospod Hermann Stöger in podžupan, gospod Gottfried Eidler. Po sprejemu in ogledu centra občine je sledila otvoritev velikonočnega sejma. Zbrane je pozdravil župan g. Hermann Stöger, ki je dejal, da je zadovoljen s sodelovanjem s Slovenskimi goricami in izrazil upanje, da bo teh srečanj v bodoče še več. Slovesnosti se je udeležil tudi predstavnik Slovenskega veleposlaništva na Dunaju, gospod Jaka Miklavčič, ki opravlja tudi funkcijo kulturnega atašeja.
Na velikonočni tržnici so se predstavili Bojan Krevs z izdelki iz medu, Lojzka Zemljič z izdelki iz slanega testa in vrtec Lenart z dekorativnimi velikonočnimi izdelki. Iz Občine Cerkvenjak se je Frančiška Šafarič predstavila s pisanicami in Društvo kmečkih žena in deklet z vezenimi prti. Iz Občine Sveta Ana pa sta razstavljala Evgen Simonič sadni kis in Miran Kolarič bučno olje.
Naslednja oblika sodelovanja bo predstavitev Slovenskih goric (občin Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Sv. Ana, Sv. Jurij, Sv. Trojica in Destrnik) na razstavi v organizaciji Ostarrichi – Kulturhof. Na tej razstavi se bodo predstavile Slovenske gorice s svojo ponudbo (turistično, kulinarično in pokrajinskimi lepotami). Otvoritev razstave bo 19. aprila, trajala pa bo do konca novembra. Na tej uradni otvoritvi bo ob 20.00 uri nastopila tudi folklorna skupina iz naše občine - »Jurovčan« in kvintet »Završki fantje«.

{phocagallery view=category|categoryid=8|limitstart=0|limitcount=0}