ČLANI OBČINSKEGA SVETA SO ZASEDALI NA 11. REDNI SEJI

Včeraj, 19.03.2008 so člani občinskega sveta zasedali na 11. redni in hkrati prvi seji v letu 2008. Sprejeli so Odlok o zaključnem računu proračuna občine Sv. Jurij v Slov. goricah za leto 2007, v katerem so prikazani vsi realizirani prihodki in odhodki občine v letu 2007.

Obravnavali so Pravilnik o finančni pomoči za pospeševanje razvoja malega gospodarstva in samozaposlovanja v občini, ki je sicer v fazi prve obravnave, do druge obravnave in sprejema, ga bo pregledal še Odbor za gospodarstvo, kmetijstvo in finance. Po sprejetju pa se bo na podlagi le-tega pripravil javni razpis, na katerega se bodo lahko prijavili vsi zainteresirani, ki bi radi pospešili razvoj malega gospodarstva v našem kraju in vsi, ki se bodo samozaposlili.

Občinski svet je prav tako sprejel Sklep o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, ki določa končno višino vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje končnim upravičencem in znaša 1.045,00 €. V zvezi z vračilom se bodo med končnimi upravičenci in občino podpisale poravnave, ki bodo pravna podlaga za izplačilo. Sklep dopušča možnost, da občani, ki se ne najdejo na priloženem seznamu in so upravičeni do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, vložijo vlogo z dokazili na občini do 25.12.2008.

Sicer je občinski svet sprejel še sklep o višini enkratne finančne vzpodbude, ki od 01.01.2008 naprej, na predlog člana občinskega sveta Alojza Andrejča, znaša 200,00 € za prvorojenega otroka, za drugrojenca zanaša enkratna vzpodbuda 250,00 €, za tretjega in vse naslednje otroke pa 300,00 €.

Sicer pa je občinski svet še sprejel sklep, s katerim je potrdil Dokument identifikacije investicijskega projekta »Modernizacija občinskih cest JP 703-311 Žice – Sr. Gasteraj – Zg. Gasteraj in JP 703-314 Žitence – Muhič - Šefer«, ki se bo modernizirala v letošnjem letu.

PRENOS:
pdfSeznam končnih upravičencev