Prikaz gasilske tehnike in reševanja

Prostovoljno gasilsko društvo Sv. Jurij v Slov. goricah je dne 26.04.2008 v večernih urah izvedlo prikaz in uporabo gasilske tehnike in opreme. Prireditev se je izvedla v okviru občinskega praznika. Dogajanje se je odvijalo na Vardi, in sicer na kmetiji Krajnc-Fras.

Sodelovalo je pet prostovoljnih gasilskih društev iz okoliških občin, in sicer: PGD Lenart, PGD Sv. Ana, PGD Pernica, PGD Jakobski Dol, PGD Velka ter domače gasilsko društvo. Gasilci so prikazali reševanje ponesrečenca iz objekta, kot tudi reševanje strojev in uporabo različnih gasilnih sredstev (voda, prah in penilo). Osnovni namen gasilske vaje je bil dosežen, kajti vsa gasilska društva so s postavitvijo svetlobnih stolpov dobro osvetlila prizorišče.

Gasilsko vajo so si med drugim ogledali Peter Škrlec, župan občine Sv. Jurij v Slov. Goricah, Gregor Nudl predsednik Gasilske zveze Lenart in Jože Selinšek član poveljstva GZ Lenart, Jože Repa poveljnik GZ Slovenske gorice.

Člani in članice PGD Sv. Jurij v Slov. Goricah se zahvaljujemo Družini Krajnc-Fras za pomoč in sodelovanje ob izvedbi prej omenjenega projekta, kot tudi vsem udeležencem, ki so sodelovali oziroma si vajo ogledali v živo.

01 02 03 04