Plakatna mesta za izvedbo posvetovalnega referenduma

V skladu z 8. čl. Zakona o volilni in referendumski kampanji (Ur. l. RS, št. 41/07) Občina Sv. Jurij v Slov. goricah


JAVNO OBJAVLJA
POGOJE ZA PRIDOBITEV
PRAVICE DO UPORABE PLAKATNIH MEST
ZA IZVEDBO POSVETOVALNEGA REFERENDUMA

V skladu z Odlokom o razpisu posvetovalnega referenduma o območjih in imenih pokrajin v Sloveniji ter statusu Mestne občine Ljubljana (Ur. l. RS, št. 50/08), ki bo v nedeljo, 22. junija 2008, se za potrebe referendumske kampanje na območju Občine Sv. Jurij v Slov. goricah določijo naslednja brezplačna plakatna mesta:

- plakatno mesto pred stavbo Občine Sv. Jurij v Slov. goricah;
- plakatno mesto pri trgovini Mercator in
- plakatno mesto pred Kulturnim domom.

Na brezplačnih plakatnih mestih lahko organizatorji volilne kampanje plakate nameščajo sami pod pogojem, da zagotovijo enakopravnost pri lepljenju in nameščanju plakatov vsem organizatorjem volilne kampanje.

Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in druge oglaševalske vsebine s plakatnih mest, sicer jih na stroške organizatorja volilne kampanje odstrani podjetje Almaja d.o.o., Jurovska cesta 23, 2230 Lenart.

Na območju Občine Sv. Jurij v Slov. goricah ni plakatnih mest, ki bi bila organizatorjem na razpolago pod določenimi pogoji ali proti plačilu. Pri postavitvi plakatnega mesta na privatnem zemljišču, si mora organizator volilne kampanje pridobiti soglasje lastnika.

Jurovski Dol, 09.06.2008
Zadeva: 041-3/2008

Občina Sv. Jurij v Slov. goricah
                  Peter Škrlec
                     Župan