Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu

V sredo, 03.09.2008 se je na 1. redni seji sestal Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki ga po sprejetem sklepu Občinskega sveta občine Sv. Jurij v Slov. goricah sestavljajo: Mirko Kojc, Stanislav Senekovič, Janko Muršec, Roman Črnčec in Samo Kristl. Za predsednika so člani soglasno imenovali Mirka Kojca.

Ker smo v času začetka novega šolskega leta, je bila večina točk namenjenih varovanju otrok v cestnem prometu. Svet je na seji tako sprejel naslednje zaključke, za zagotavljanje večje varnosti otrok ob začetku in med šolskim letom:

1. Skozi celotno leto se bodo pregledovale in urejale šolske poti.
2. Izvajali se bodo sestanki s starši in otroci o varnosti v cestnem prometu, otoke prvega razreda pa bo obiskal policist.
3. Otroci bodo prav tako kot že vsa leta doslej ob pomoči policistov Policijske postaje Lenart, opravljali kolesarski izpit.
4. Prvošolčki dobijo rumene rutice in kresničke.
5. V naslednjih letih se bo organiziralo varstvo otrok v začetku šolskega leta s strani prostovoljcev, ki bodo izvajali varovanje otrok na poti do šole.
6. Na drogove ob cesti (na obeh straneh v smeri šole) se bodo namestile obešanke z opozorilom »Šolska pot«.
7. V samem centru Jurovskega Dola se bo v prihodnosti morala vzpostaviti cona umirjenega prometa z večjim številom hitrostnih ovir.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu apelira na vse udeležence v cestnem prometu, da pazijo na otroke, predvsem v bližini šole, da jim bi tako zagotovili prijeten in varen začetek šolskega leta.

Mirko Kojc, l.r.
Predsednik Sveta za preventivo
in vzgojo v cestnem prometu