Kako uspešno prijavljam svoje projekte in ideje na razpis oz. natečaj?

Za potrebe uspešnih prijav in izpeljav najrazličnejših projektov in aktivnosti, ki jih izvajajo zagnani posamezniki, društva, aktivi in podjetniki je potreben projektni nastop in projektni način dela. Posamezniki največkrat niso dovolj seznanjeni z različnimi razpisi, na katerih lahko individualno, društveno, v okviru lastne dejavnosti kandidirajo za finančna sredstva, hkrati pa tudi niso dovolj usposobljeni za pisanje prijav za sodelovanje na razpisih.

V ta namen Vam smo v okviru Društva za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«
organizirali 2 brezplačni delavnici na temo:

KAKO USPEŠNO PRIJAVLJAM
SVOJE PROJEKTE IN IDEJE NA RAZPIS OZ. NATEČAJ?

Delavnici sta bili izvedeni 5. in 7. novembra 2008, v obliki individualnega in delno skupinskega dela v novih prostorih Društva za razvoj podeželja LAS Ovtar Slovenskih goric, Trg osvoboditve 9, Lenart.

Z izvedbo delavnic smo udeležence oz. člane LAS Ovtar in ostale prebivalce UE Lenart seznanili z vrstami razpisov in oceno možnosti prijav, ki so namenjeni kmetom, podjetnikom in društvom. Kot praktični primer je bilo izvedeno izpolnjevanje razpisne dokumentacije na primeru Javnega poziva za oddajo prijave projektnih predlogov za izvajanje »Lokalne razvojne strategije LAS Ovtar Slovenskih goric« občin Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Sveta Ana, Sv. Trojica v Slovenskih goricah in Sv. Jurij v Slovenskih goricah za leto 2009.

Udeleženci delavnic so se spoznali nekatera teoretična izhodišča o projektih ter se preizkusili v projektnem načinu dela za primere:

    načrtovanja projekta (ideja, cilji, stroški, čas, izvajalci in ostali viri…),
    izvedbe (izvajanja aktivnosti) in
    zaključnega poročila (rezultati, dokumentacija).

Posamezniki bodo pridobljeno znanje lahko uporabili pri izpeljavah svojih projektov, dejavnostih, ga prenašali v zasebno življenje, svoje delovno okolje, lokalno skupnost in še zlasti pri aktivnim sodelovanju na konkretnem Javnem pozivu za oddajo prijav projektnih predlogov za izvajanje »Lokalne razvojne strategije LAS Ovtar Slovenskih goric« za leto 2009 in kasneje do leta 2013.