DELOVNA AKCIJA OBČANOV V NASELJU ŽITENCE

V soboto, 21.03.2015 so občani naselja Žitenc v duhu obujanja nekdanjih navad in v želji po ureditvi cest opravili delovno akcijo v organizaciji Športno-rekreacijskega društva Žitence. Akcijo je podprlo precejšnje število ljudi, ki so v času med 8. in 13. uro čistili mulde in propuste ter urejali bankine lokalnih cest LC 203 491 – Žitence – Dražen Vrh – Zg. Velka in LC 203 102 – Sv. Ana – Ledinek – Dražen Vrh.

Delovno akcijo je podprla tudi občina, saj so se akcije udeležili zaposleni v Režijskem obratu Občinske uprave. Podporo prostovoljnemu delu in druženju krajanov pa sta namenila tudi poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, Franc Breznik in župan Peter Škrlec.

Po končanem delu so krajani druženje nadaljevali z zabavnejšim delom, pogostitvijo in glasbo, za katero je s harmoniko poskrbela Anja Zorjan.

Z izpeljano akcijo sta bila zadovoljna tako predsednik ŠRD Žitence, Janko Krajnc kot tudi član Občinskega sveta za naselje Žitence, Milan Zorec. Ker je delovna akcija v celoti uspela, so bili prisotni enotni, da se morajo takšne akcije izvajati tudi v prihodnje in da se delovni duh in skrb za varne in urejene ceste razširi tudi na ostala naselja občine.

DSCN4565DSCN4567DSCN4568DSCN4570