PREDAVANJE O VARNOSTI V PROMETU

Svet  za  preventivo  in  vzgojo  v  cestnem  prometu  občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah je v sodelovanju s Policijsko postajo Lenart v nedeljo, 22. 3. 2015 v  Kulturnem  domu  v Jurovskem Dolu pripravil predavanje na temo varnost v prometu.

Po  uvodnem  nagovoru predsednika Sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu, Miroslava Breznika, je Beno Matjašič, pomočnik   komandirja   Policijske  postaje  Lenart,   predstavil  prometno problematiko  na  območju  Občine  Sv.  Jurij  v  Slov. goricah, oba pa sta spregovorila  tudi o aktualni prometni ureditvi skozi naselje Jurovski Dol, predsednik  Sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu  pa  je tudi nakazal rešitve za večjo prometno varnost na območju občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

V  nadaljevanju  je  Zdenka  Kos, inštruktorica vožnje iz Šole vožnje Darko Nikolovski  s.p.,  iz  Lenarta,  pripravila zanimivo in poučno predavanje o pravilih  vožnje v krožnih križiščih, vključevanje, vožnja in zapuščanje na avtocestah  in hitrih cestah ter predstavila pomen novih in najpogostejših prometnih znakov, ki so postavljeni na naših cestah, nato pa odgovarjala na vprašanja in dileme poslušalcev.

 

Miroslav Breznik Predsednik SPV Občine Sv. Jurij v Slov. goricah in
Beno Matjašič, pomočnik komandirja PP Lenart

 

DSC01316DSC01317DSC01318